Κίνα: Δύο νέα κρούσματα κορονοϊού σε 24 ώρες

Κίνα: Δύο νέα κρούσματα κορονοϊού σε 24 ώρες
Κάτοικοι στο Πεκίνο AP

Μέχρι τις 30 Μαΐου είχαν επιβεβαιωθεί στην ηπειρωτική Κίνα 83.001 κρούσματα κορονοϊού, ενώ οι θάνατοι ανέρχονται σε 4.634.

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα δύο νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού και τέσσερις ασυμπτωματικούς ασθενείς, ανάμεσά τους και ένα άτομο που επέβαινε σε μισθωμένη πτήση από τη Γερμανία.

Τα δύο επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στην επαρχία Σαντόνγκ, όπου το Σάββατο είχαν αναφερθεί τέσσερις νέες μολύνσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία των κινεζικών υγειονομικών αρχών. Η Εθνική Επιτροπή Υγείας επιβεβαίωσε την ύπαρξη τριών ασυμπτωματικών ασθενών το Σάββατο.

Την Κυριακή εντοπίστηκε ένας ασυμπτωματικός ασθενής στην πόλη Τιανζίν. Πρόκειται για έναν επιβάτη που επέβαινε στην πτήση LH342 που αναχώρησε από τη Φρανκφούρτη. Οι μισθωμένες πτήσεις από τη Γερμανία γίνονται στο πλαίσιο της επιτάχυνσης της διαδικασίας που προσφέρει το Πεκίνο, καθώς Κίνα και Γερμανία προσπαθούν να επανεκκινήσουν τις οικονομίες τους έπειτα από μήνες lockdown.

Στην πτήση προς την Τιανζίν επέβαιναν περίπου 200 άνθρωποι, κυρίως Γερμανοί στελέχη επιχειρήσεων. Η Lufthansa έχει προγραμματίσει ακόμη μία πτήση προς τη Σανγκάη για την Τετάρτη. Ένας 34χρονος Γερμανός μηχανικός βρέθηκε θετικός στην covid-19 αφού έφτασε στην Τιαζίν, όμως δεν παρουσιάζει κανένα σύμπτωμα, εξήγησαν οι τοπικές αρχές.

Ο ασυμπτωματικός ασθενής μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο και βρίσκεται υπό παρακολούθηση, πρόσθεσε η ίδια πηγή, ενώ εξήγησε ότι δεν αποτελεί κίνδυνο για τους Κινέζους πολίτες. Μέχρι τις 30 Μαΐου είχαν επιβεβαιωθεί στην ηπειρωτική Κίνα 83.001 κρούσματα της covid-19, ενώ οι θάνατοι ανέρχονται σε 4.634.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα