Κορονοϊός - Γαλλία: Μετέφεραν 700 μετανάστες σε ξενοδοχεία και γυμναστήρια

Μεταφορά μεταναστών στη Γαλλία το 2016 (φωτογραφία αρχείου)
Μεταφορά μεταναστών στη Γαλλία το 2016 (φωτογραφία αρχείου) AP

Πάνω από 700 μετανάστες, που διέμεναν σε ανθυγιεινό καταυλισμό βορείως του Παρισιού, μεταφέρθηκαν σε γυμναστήρια και ξενοδοχεία για να προστατευθούν από τον κορονοϊό.

Εκατοντάδες μετανάστες, που διαβιούσαν σε ανθυγιεινές συνθήκες σε καταυλισμό στο Ομπερβιλιέ, στα βόρεια περίχωρα του Παρισιού, μεταφέρθηκαν σήμερα το πρωΐ σε ασφαλέστερο προορισμό. 

Περιμένοντας στη σειρά, μερικοί τυλιγμένοι με κουβέρτες και με τα λιγοστά υπάρχοντά τους στοιβαγμένα σε πλαστικές σακκούλες, οι περισσότεροι από 700 μετανάστες, στην πλειονότητά τους προερχόμενοι από την υποσαχάρια Αφρική, επιβιβάσθηκαν σε λεωφορεία, που τους μετέφεραν σε γυμναστήρια και ξενοδοχεία, σύμφωνα με μαρτυρίες δημοσιογράφων του Γαλλικού Πρακτορείου. Εκεί θα εξετασθούν από γιατρούς της ΜΚΟ 'Γιατροί Χωρίς Σύνορα' για να διαπιστωθεί εάν έχουν προσβληθεί κάποιοι απο κορονοϊό

ADVERTISING

Η επιχείρηση απομάκρυνσής τους είχε ανακοινωθεί προ ημερών από τον νομάρχη του Ιλ-ντε -Φρανς Μισέλ Καντό στο πλαίσιο των μέτρων υγιεινής για την ανάσχεση της μετάδοσης του κορονοϊού. Σύμφωνα με την υπεύθυνη της επαρχίας για την ισότητα των ευκαιριών Αν-Κλερ Μιαλό, «πρόκειται για λόγους υγιεινής, είναι άνθρωποι που ζούσαν σε πολύ στενή εγγύτητα μεταξύ τους», προσθέτοντας πως στα γυμναστήρια και ξενοδοχεία θα υπάρχει η απόσταση «ενός μέτρου από κάθε κρεββάτι» και σε κάθε χώρο θα είναι μειωμένος ο αριθμός των φιλοξενούμενων. 

Πολλές οργανώσεις επιτιμούν τις αρχές για τη βραδύτητα της απόφασής τους να προβούν στην εκκένωση του καταυλισμού, εκφράζοντας φόβους ότι θα διαγνωσθούν ήδη πολλά κρούσματα μεταξύ των μεταναστών. Μάλιστα, οι απεσταλμένοι του Γαλλικού Πρακτορείου διαπίστωσαν πως κατά την επιχείρηση δεν τηρήθηκαν οι βασικές αρχές πρόληψης ούτε από το προσωπικό αρωγής κατά την επαφή του με τους μετανάστες ούτε όταν οι μετανάστες συγκεντρώθηκαν πολύ κοντά ο ένας στον άλλο, αλλά ούτε και από τους αστυνομικούς, που χωρίς μάσκες τους οδηγούσαν λίγους-λίγους μέσα στα λεωφορεία.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γαλλία, Κορονοϊός, Covid-19, Μετανάστες, Πρόσφυγες
SHARE:

24Media Network