Ουγγαρία: Ο Τραμπ μιλά στην ίδια εκδήλωση με διάσημο ρατσιστή αντισημίτη

Ουγγαρία: Ο Τραμπ μιλά στην ίδια εκδήλωση με διάσημο ρατσιστή αντισημίτη
Ντόναλντ Τραμπ ap

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει κανένα πρόβλημα να συνυπάρξει στην ίδια πολιτική εκδήλωση με ακραίους αντισημίτες ρατσιστές όπως ο Ζολτ Μπάγερ.

Δείξε μου τους φίλους σου (η, έστω, τους συντρόφους σου, όταν μιλάμε για πολιτική) να σου πω ποιος είσαι λέει ένα παλιό ρητό που είναι λες και γράφτηκε για τον Ντόναλντ Τραμπ και τους ανά τον κόσμο συνοδοιπόρους του.

Στην Βουδαπέστη τις τελευταίες ημέρες διοργανώνεται η Διάσκεψη Πολιτικής Δράσης των Συντηρητικών, ένα ας το πούμε συνέδριο των Αμερικανών Ρεπουμπλικάνων.

Μαζί λοιπόν με τον πρώην πρόεδρο Τραμπ στο εν λόγω συνέδριο μίλησε και ο διαβόητος Ούγγρος ακροδεξιός ρατσιστής, ο Ζολτ Μπάγερ ο οποίος κατά το παρελθόν έχει προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις με τα λεγόμενα και τις πράξεις του. Εχει αποκαλέσει τους Εβραίους “βρωμερά περιττώματα” και όταν αναφέρεται στην κοινότητα των Ρομά μιλάει για “ζώα που δεν μπορούν να συνυπάρξουν με άλλους ανθρώπους”.

Ο Μπάγερ, παρουσιαστής τηλεοπτικής εκπομπής στην Ουγγαρία του Βίκτορ Ορμπαν, έχει επίσης καταδικάσει το κίνημα του Black Lives Matter και έχει προκαλέσει την επίσημη διαμαρτυρία του Μουσείου Μνήμης του Ολοκαυτώματος των ΗΠΑ όταν τιμήθηκε με παράσημο στην Ουγγαρία από τον Ορμπαν το 2016.

Ολα τα παραπάνω βέβαια ουδόλως πτόησαν τον Τραμπ από το να εμφανιστεί στην ίδια πολιτική εκδήλωση μαζί του. Αλλωστε η ρητορική του πρώην Αμερικανού Προέδρου στην ουσία της δεν διαφέρει ιδιαίτερα από αυτή του Μπάγερ ο οποίος, αφού δεν είναι πολιτικός, μπορεί να εκφράζεται περισσότερο ελεύθερα.

Ειρήσθω εν παρόδω, μιλώντας στο συνέδριο, ο Τραμπ έπλεξε το εγκώμιο του Ορμπαν ο οποίος πρόσφατα επικράτησε για τέταρτη συνεχόμενη φορά στις ουγγρικές βουλευτικές εκλογές.

“Είναι σπουδαίος ηγέτης, σπουδαίος κύρος και είχε ένα πολύ μεγάλο εκλογικό αποτέλεσμα. Τον υποστήριξα και ήταν τιμή μου” δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην κάτοικος του Λευκού Οίκου. Αυτό, δα, έλειπε, να μην υποστηρίξει δημόσια τον Ορμπαν…

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα