Ουκρανός οδήγησε 3.700 χλμ για να επανενωθεί με την οικογένειά του που ζει μόλις 10 λεπτά μακριά

Ουκρανός οδήγησε 3.700 χλμ για να επανενωθεί με την οικογένειά του που ζει μόλις 10 λεπτά μακριά
Αυτοκίνητο κινείται ανάμεσα στα συντρίμμια του πολέμου στην Ουκρανία ap

Μπορεί υπό φυσιολογικές συνθήκες να απείχε 10 λεπτά με το αυτοκίνητο, όμως ο πόλεμος οδήγησε τον Σέρχι Μπελγιάεφ να κάνει ένα επικίνδυνο και ατελείωτο οδικό ταξίδι για να είναι ξανά με τους αγαπημένους του.

Το σπίτι της αρραβωνιαστικιάς του Σέρχι Μπελγιάεφ στο Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας απέχει μόλις 10 λεπτά με το αυτοκίνητο από το σπίτι του στο χωριό Τσιρκούνι. Ο πόλεμος όμως ήρθε να τ’ αλλάξει όλα.

Με την επέλαση των ρωσικών δυνάμεων στο χωριό του Μπελγιάεφ στις 24 Φεβρουαρίου, καθώς προχωρούσαν στο Χάρκοβο, οι ζωές σε όλη την Ουκρανία άλλαξαν εκείνο το πρωί. Για τον Μπελγιάεφ, η πρώτη γραμμή της μεγαλύτερης σύγκρουσης στην Ευρώπη από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο βρισκόταν τώρα μεταξύ του ίδιου και της κοπέλας του, της 28χρονης Ναταλί Ντρόζντ και των γονιών του.

Όλοι οι γνωστοί δρόμοι ήταν πια αποκομμένοι, κι έτσι ο Μπελγιάεφ έκανε τα αδύνατα δυνατά για να φτάσει στην άρρωστη μητέρα του και την τρομοκρατημένη κοπέλα του, αποφασίζοντας να διανύσει μια απόσταση 3.700 χιλιομέτρων.

Αρχικά βρέθηκε στα ρωσικά σύνορα, μέσω Ρωσίας στη Λετονία, στη Λιθουανία και στην Πολωνία και μετά πίσω στη δυτική Ουκρανία για να έρθει στο Χάρκοβο από τα δυτικά.

Η περιπέτειά του τα είχε όλα: Το Κρεμλίνο τον έβαλε στο “μάτι” κάτω από τις υποψίες ότι έδωσε ρωσικές θέσεις στον ουκρανικό στρατό, ανταλλαγές πυρών, οδήγηση προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτή των προσφύγων ακόμα και ανακρίσεις καθώς οι Ρώσοι ήταν πολύ καχύποπτοι με τον Εμίλ, ο οποίος ήταν από το Λουχάνσκ και δεν είχε διαβατήριο καθώς είχε καεί στην αρχή του πολέμου. Παράλληλα, το τηλέφωνό του είχε επίσης σπάσει λόγω της υγρασίας στο κελάρι όπου είχε κρυφτεί από τους βομβαρδισμούς.

Στη συνέχεια η κατάσταση άρχισε να γίνεται ακόμα πιο αβέβαιοι καθώς κινούνταν σε άγνωστους δρόμους, ενώ παράλληλα το αυτοκίνητό του έφυγε εκτός δρόμου. Το ταξίδι συνεχίστηκε με αλλεπάλληλες ανακρίσεις στα σύνορα, μέχρι που έφτασε στο Λβιβ, την πιο δυτική πόλη της Ουκρανίας.

Έπειτα έφτασε στο Κίεβο, από εκεί στην Πολτάβα και πλέον είχε φτάσει κοντά στους δικούς του.

«Τηλεφώνησα στον μπαμπά μου και του είπα ότι ένας εθελοντής ήταν κοντά με προμήθειες, οπότε έπρεπε να κατέβει», είπε χαμογελώντας ο Μπελγιάεφ στον Guardian. «Και με βρήκε». Οι άντρες αγκαλιάστηκαν. Με τη μαμά του έτρεχαν δάκρυα.

Στη συνέχεια, μόλις 50 μέτρα από το σπίτι της Ναταλί, τον σταμάτησε η αστυνομία. «Ήταν καχύποπτοι για τις κουβέρτες και την κατάσταση του αυτοκινήτου μου. Ρώτησαν αν κοιμόμουν σε αυτό και γιατί. Μόνο οι σφραγίδες του διαβατηρίου μου τους έπεισαν για την ιστορία μου».

Τελικά, όμως, είχε καταφέρει να φτάσει στον προορισμό του και στη γυναίκα που αγαπούσε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα