Πόλεμος στην Ουκρανία: Μαζική διαδήλωση για την ειρήνη στο Βερολίνο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μαζική διαδήλωση για την ειρήνη στο Βερολίνο
Μαζική διαδήλωση στο Βερολίνο κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία 2022 Markus Schreiber/AP Photo

Τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν στην Πύλη του Βραδεμβούργου διαδηλώνοντας ενάντια στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Στο πλευρό του δοκιμαζόμενου ουκρανικού λαού ο οποίος αγωνίζεται ενάντια στη ρωσική εισβολή τάχθηκαν σήμερα χιλιάδες Γερμανοί, οι οποίοι συμμετείχαν σε μία μαζική διαδήλωση για την ειρήνη που διοργανώθηκε στο κέντρο του Βερολίνου.

Με συνθήματα “Όχι στον πόλεμο”, “Αλληλεγγύη στην Ουκρανία”, “Ελβετία, πάγωσε τους λογαριασμούς τους”, αλλά και “Προτιμώ να μαγειρεύω στη φωτιά παρά να συνεργαστώ” και “Ο Πούτιν δεν είναι η Ρωσία”, άνθρωποι κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν στην περιοχή της Πύλης του Βραδεμβούργου κρατώντας σημαίες της Ουκρανίας, ενώ στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο βρισκόταν σε εξέλιξη η έκτακτη συνεδρίαση για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Μεταξύ των διοργανωτών ήταν ομάδες της ουκρανικής διασποράς αλλά και γερμανικές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Μαζική διαδήλωση στο Βερολίνο κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία 2022 Markus Schreiber/AP Photo

Μαζική διαδήλωση στο Βερολίνο κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία 2022 Michael Sohn/AP Photo

Οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για τουλάχιστον 100.000 ανθρώπους που διαδήλωσαν ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ σύμφωνα με όσα αναφέρουν χρήστες του Διαδικτύου ο κόσμος έφτασε ακόμα και τις 500.000.

Μαζική διαδήλωση στο Βερολίνο κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία 2022 Michael Sohn/ AP Photo

Η αστυνομία είχε αποκλείσει τον δρόμο μπροστά από την πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η οποία βρίσκεται στην ίδια περιοχή, ενώ από μεγάφωνα καλούσε τους συγκεντρωθέντες να τηρούν τα μέτρα υγιεινής, με αποστάσεις και μάσκες.

Η συγκέντρωση, η οποία πραγματοποιήθηκε «σχεδόν χωρίς προβλήματα και ειρηνικά», σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, διαλύθηκε τέσσερις ώρες μετά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα