Σκληρή γλώσσα και απειλές Τραμπ κατά Άσαντ

O Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
O Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ AP

Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλεσε "ζώο" τον Μπασάρ Αλ Άσαντ σε ανάρτησή του στο Twitter σχετικά με την επίθεση με χημικά όπλα στην Ντούμα της Συρίας κι απείλησε ότι ο πρόεδρος της Συρίας "πρέπει να πληρώσει βαρύ τίμημα" - Ανοιχτό το ενδεχόμενο πυραυλικής επίθεσης άφησε ένας από τους πιο υψηλόβαθμους συμβούλους εθνικής ασφαλείας του

Σε ιδιαίτερα έντονο τόνο καταδίκασε τη φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα στην πόλη Ντούμα της Συρίας ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, κάνοντας λόγο για μία ανούσια θηριωδία για την οποία φέρουν την απόλυτη ευθύνη ο Πούτιν, η Ρωσία και το Ιράν, που στηρίζουν το «ζώο Άσαντ».

«Πολλοί νεκροί, περιλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, στην άμυαλη ΧΗΜΙΚΗ επίθεση στη Συρία. Η περιοχή της θηριωδίας είναι κλειδωμένη και περικυκλωμένη από τον Συριακό Στρατό, κάνοντάς την εντελώς απρόσιτη στον έξω κόσμο», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter. «Ο πρόεδρος Πούτιν, η Ρωσία και το Ιράν είναι υπεύθυνοι γιατί υποστηρίζουν το Ζώο Άσαντ. Μεγάλο τίμημα θα πρέπει να πληρώσει», έγραψε.

Δεν αποκλείεται πυραυλική επίθεση

Ένας από τους πιο υψηλόβαθμους συμβούλους εθνικής ασφαλείας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα αποκλείσουν το ενδεχόμενο να εξαπολύσουν πυραυλική επίθεση σε απάντηση στις νέες πληροφορίες για χημική επίθεση σε μια ανταρτοκρατούμενη πόλη στην ανατολική Γούτα, στη Συρία. «Δεν θα απέκλεια κανένα ενδεχόμενο», δήλωσε ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα Εσωτερικής Ασφαλείας και Αντιτρομοκρατίας Τόμας Μπόσερτ σε συνέντευξη στην εκπομπή "This Week" του τηλεοπτικού δικτύου ABC.

«Εξετάζουμε την επίθεση σε αυτό το σημείο», είπε και πρόσθεσε πως οι φωτογραφίες από το συμβάν είναι «φρικτές».

Καταδικάζει το Τουρκικό ΥΠΕΞ

Η Τουρκία καταδίκασε τη χρήση χημικών όπλων στην Ντούμα, μια ανταρτοκρατούμενη πόλη στη συριακή αντολική Γούτα, με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών. «Καταδικάζουμε έντονα την επίθεση, για την οποία υπάρχει ισχυρή υποψία ότι πραγματοποιήθηκε από το καθεστώς, του οποίου το ιστορικό στη χρήση χημικών όπλων είναι γνωστό στη διεθνή κοινότητα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου. Δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από χημική επίθεση σε μια ανταρτοκρατούμενη πόλη της ανατολικής Γούτα, σύμφωνα με ιατρικές υπηρεσίες, και η Ουάσινγκτον δήλωσε ότι, αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για την επίθεση αυτή, θα απαιτηθεί μια άμεση διεθνής απάντηση.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συρία, Τραμπ
SHARE: