Βρετανία: Η βασίλισσα Ελισάβετ επέστρεψε στη δουλειά μετά την κηδεία του Φιλίππου

H Βασίλισσα Ελισάβετ με τον Πρίγκιπα Φίλιππο, στις 16/6 του 2011.
H Βασίλισσα Ελισάβετ με τον Πρίγκιπα Φίλιππο, στις 16/6 του 2011. @2021 AP PHOTO/ALASTAIR GRANT

Κυκλοφόρησαν φωτογραφίες της 95χρονης Ελισάβετ να επικοινωνεί χαμογελαστή με τους νέους πρεσβευτές της Λετονίας και της Ακτής Ελεφαντοστού. Έδωσε το «παρών» στις υποχρεώσεις αυτές από το σπίτι της.

Η βασίλισσα Ελισάβετ εκτέλεσε τα πρώτα δημόσια καθήκοντά της, μετά την κηδεία του 99χρονου συζύγου της πρίγκιπα Φιλίππου, σε επαφές που είχε, μέσω τηλεδιάσκεψης, με ξένους διπλωμάτες.

Στις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, η 95χρονη Ελισάβετ, χαμογελαστή, επικοινωνεί με τους νέους πρεσβευτές της Λετονίας και της Ακτής Ελεφαντοστού.

Η βασίλισσα έδωσε το «παρών» στις υποχρεώσεις αυτές από το σπίτι της, στο Κάστρο του Ουίνδσορ, στο δυτικό Λονδίνο, όπου διεξήχθη, πριν από δύο εβδομάδες, η κηδεία του Φιλίππου. Ήταν η πρώτη επίσημη εκτέλεση καθηκόντων μετά το τέλος της περιόδου πένθους για τη βασιλική οικογένεια.

Δεν επρόκειτο, ωστόσο, για τα πρώτα επίσημα καθήκοντα μετά τον θάνατο του επί 70 και πλέον χρόνια συζύγου της, καθώς είχε σειρά ακροάσεων την εβδομάδα που ακολούθησε αυτόν, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βασίλισσα Ελισάβετ, Μεγάλη Βρετανία
SHARE:

24Media Network