Επίσκεψη μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Καματερού στην 24MEDIA

Επίσκεψη μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Καματερού στην 24MEDIA
News 24/7 88,6 / Watkinson

Οι μαθητές γνώρισαν από κοντά τον κόσμο της ενημέρωσης, συνομίλησαν με δημοσιογράφους και μουσικούς παραγωγούς, ενώ παρακολούθησαν και συμμετείχαν σε ζωντανή ενημερωτική ραδιοφωνική εκπομπή του News 24/7 στους 88,6.

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της 24MEDIA πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής 42 μαθητές και μαθήτριες της Α’ Λυκείου και τρεις συνοδοί καθηγητές από 1ου ΕΠΑ.Λ. Καματέρου.

Τους μαθητές υποδέχτηκαν στο στούντιο του News 24/7 στους 88.6 ο Βασίλης Σκουρής και η Αγγελική Σπανού, εξηγώντας τους τον τρόπο και τη διαδικασία που γίνεται μια ζωντανή ενημερωτική ραδιοφωνική εκπομπή, ενώ οι ηχολήπτες του σταθμού τους εξήγησαν με απλά λόγια το τεχνικό μέρος του ραδιοφώνου και τις βασικές λειτουργίες της κονσόλας του ραδιοθαλάμου.

News 24/7 88,6 / Watkinson

News 24/7 88,6 / Watkinson

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν επίσης τόσο στο στούντιο του Sport24 Radio 103,3 όσο στην αίθουσα σύνταξης του News 24/7 όπου συνομίλησαν με τους δημοσιογράφους για τον τρόπο λειτουργίας των ψηφιακών ΜΜΕ.

Μάλιστα έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τρόπο συλλογής των πληροφοριών, την διαδικασία ανάρτησης και διασταύρωσης των ειδήσεων υπό την πίεση του χρόνου, τη σύνταξη ενός ραδιοφωνικού δελτίου ειδήσεων και δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στη μάστιγα των fake news, όπου αποτέλεσε το έναυσμα ώστε να γίνει ένας εποικοδομητικού διαλόγου.

News 24/7 88,6 / Watkinson

Ιδιαίτερη στιγμή της επίσκεψης ήταν όταν οι μαθητές που πραγματοποιούν το πρόγραμμα «Τραγούδια στην Ουσία» κι ερευνούν τη σχέση τραγουδιού και εξαρτησιογόνων ουσιών, θέλησαν να συνομιλήσουν για το θέμα αυτό με τον μουσικό παραγωγό κ. Ηλία Μπενέτο.

News 24/7 88,6 / Watkinson

News 24/7 88,6 / Watkinson

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Δράσης «Σχολική Εφημερίδα» του Προγράμματος «Μία Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.», ώστε οι μαθητές να γνωρίσουν από κοντά τον κόσμο της ενημέρωσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα