''Κόλλησαν'' όλα τα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για ανέργους

Πολίτες περιμένουν να εξυπηρετηθούν σε υποκατάστημα του ΟΑΕΔ στην Αθήνα. Παρασκευή 06 Σεπτεμβρίου 2013. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε η Eurostat, η ανεργία είναι στο 27,6 % ενώ στους νέους μέχρι τα 25 έτη φτάνει το 62,9% σε αντίθεση, τον Αύγουστο δημιουργήθηκαν 10.969 νέες θέσεις εργασίας εξαιτίας του αυξημένου τουρισμού.ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΦΩΤΗΣ ΠΛΕΓΑΣ Γ.
Πολίτες περιμένουν να εξυπηρετηθούν σε υποκατάστημα του ΟΑΕΔ στην Αθήνα. Παρασκευή 06 Σεπτεμβρίου 2013. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε η Eurostat, η ανεργία είναι στο 27,6 % ενώ στους νέους μέχρι τα 25 έτη φτάνει το 62,9% σε αντίθεση, τον Αύγουστο δημιουργήθηκαν 10.969 νέες θέσεις εργασίας εξαιτίας του αυξημένου τουρισμού.ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΦΩΤΗΣ ΠΛΕΓΑΣ Γ. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν ξεκινούν νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για ανέργους. Διαβάστε για ποιους λόγους

Δεν θα ξεκινήσουν ακόμη νέα προγράμματα του  ΟΑΕΔ σύμφωνα με τον Διοικητή του Οργανισμού κ Αμπατζόγλου αφού δεν μπορούν να απορροφηθούν κονδύλια από το ΕΣΠΑ λόγω του παγώματος που έχει επιβάλλει η κομισιόν και είχε αποκαλύψει μόνο το dikaiologitika.gr με προηγούμενο δημοσίευμα.

Συγκεκριμένα ο Διοικητής του ΟΑΕΔ κ Αμπατζόγλου έκανε γνωστό σήμερα το πρωί ότι τα προγράμματα για ανέργους του ΟΑΕΔ δεν μπορούν να ξεκινήσουν αυτή την περίοδο αφού δεν μπορεί να υπάρξει άλλη απορρόφηση κονδυλίων από το ΕΣΠΑ που χρηματοδοτεί τα εν λόγω προγράμματα.

Επίσης ο Διοικητής του ΟΑΕΔ έκανε γνωστό ότι μόνο 150.000 είναι οι δικαιούχοι του επιδόματος ανεργίας από τους 1 εκατ. ανέργους που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Οργανισμού.

Ο κ Αμπατζόγλου επιβεβαίωσε το πάγωμα όλων των προγραμμάτων για την απασχόληση ανέργων επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του dikaiologitika.gr.

Ουσιαστικά, πρόκειται για «πάγωμα» όλων των έργων και αυτών που βρίσκονται σε εξέλιξη, επειδή υπήρξε υπέρβαση χρηματοδότησης. Οι τεχνοκράτες της ΕΕ εντόπισαν πριν από το Πάσχα το σφάλμα και απαίτησαν από την ελληνική πλευρά να σταματήσει άμεσα κάθε ροή χρηματοδότησης, μέχρι να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Έτσι όλα τα προγράμματα εργασίας που αναμενόταν να τρέξουν παίρνουν παράταση αφήνοντας κενό από την λήξη των προηγούμενων προγραμμάτων που κοντεύουν να λήξουν , όπως το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας που οι συμβάσεις των εργαζομένων έχουν λήξει ενώ αναμένεται να λήξουν και οι τελευταίες.

Μπορεί λοιπόν τα προγράμματα του ΟΑΕΔ για την κοινωφελή εργασία να έχουν εξαγγελθεί με... τυμπανοκρουσίες, αλλά για να προχωρήσουν, να ολοκληρωθούν και να τα καρπωθούν οι άνεργοι, πρέπει απαραίτητα να ξεμπλοκάρουν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Ετσι οι ''ασπιρίνες'' που παρέχει το υπουργείο Εργασίας για την αντιμετώπιση της ασθένειας που χτυπάει τους νέους ανθρώπους της χώρας και ονομάζεται  ,ανεργία, προς το παρόν τελείωσαν αφού η έγκριση της κομισιόν για να ξεμπλοκάρουν τα προγράμματα φαίνεται να αργεί.

Διαβάστε ακόμα στο dikaiologitika.gr:

Δεν καταργείται το εξάμηνο επίδομα μητρότητας του ΟΑΕΔ

Η καθυστέρηση στον ΕΝΦΙΑ μπορεί να ''μειώσει'' τις δόσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιολογητικά
SHARE:

24Media Network