Πειραματικά σχολεία: Κλήρωση παρωδία με “αριθμάκια” – Πολλά ερωτηματικά για τη διαδικασία

Πειραματικά σχολεία: Κλήρωση παρωδία με “αριθμάκια” – Πολλά ερωτηματικά για τη διαδικασία
Κλήρωση για τα πειραματικά σχολεία παρουσία Κεραμέως Youtube/Υπουργείο Παιδείας

Η κλήρωση για τα πειραματικά σχολεία εφέτος ορίστηκε από δύο νούμερα που επέλεξαν χωρίς κληρωτίδα μέλη της σχετικής επιτροπής. Τι μεταφέρουν γονείς στο NEWS 24/7.

Πολλά ερωτηματικά προκύπτουν από τον τρόπο με τον οποίο το Υπουργείο Παιδείας προτίμησε να “τρέξει” εφέτος την κλήρωση για τα πειραματικά σχολεία.

Σύμφωνα με όσα μετέφεραν γονείς στο NEWS24/7 το όλο αποτέλεσμα της κλήρωσης, δηλαδή το ποιοι μαθητές θα φοιτήσουν εφέτος στις πρώτες τάξεις των πειραματικών σχολείων της χώρας, καθορίστηκαν από δύο και μόνο νούμερα που είπαν προφορικά μέλη της σχετικής επιτροπής.

Για του λόγου το αληθές μπορείτε να παρακολούθησετε το σχετικό video, ιδιαίτερα στο κομμάτι από το 23ο λεπτό και μετά.

Είναι η πρώτη φορά που η κλήρωση για τα πειραματικά σχολεία διεξάγεται κατ’ αυτόν τον τουλάχιστον αμφιλεγόμενο τρόπο.

Γιατί αμφιλεγόμενος; Διότι τα νούμερα τα οποία “όρισαν” τα αποτελέσματα θα μπορούσαν, για λόγους διαφάνειας, να επιλεγούν από κληρωτίδα και όχι να προτιμηθεί η λύση της προφορικής παράδοσής τους.

Θα μπορούσε, λόγου χάρη, να υποθέσει κανείς ότι τα νούμερα που επιλέχθησαν δεν είναι τυχαία και αντιστιχούν σ’ ένα συγκριμένο αποτέλεσμα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως εν έτει 2021 υπάρχουν σαφώς πιο αξιόπιστοι τρόποι για να διεξαχθεί μία τέτοια σημαντική κλήρωση και όχι ο…μπακαλίστικος που τελικά επιλέχθηκε.

Σε τελική ανάλυση, όπως και η ίδια η Υπουργός τόνισε, η κυβέρνηση (υποτίθεται ότι) στηρίζει πολλά τόσα στα Πρότυπα όσο και στα Πειραματικά σχολεία.

Με’ αυτήν την προχειρότητα όμως καταδεικνύεται μάλλον το αντίθετο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα