Ανδρέας Παπανδρέου: Ο θάνατος του πιο χαρισματικού ηγέτη της Μεταπολίτευσης

Διαβάζεται σε 2'
Ανδρέας Παπανδρέου: Ο θάνατος του πιο χαρισματικού ηγέτη της Μεταπολίτευσης
ΑΠΕ-ΜΠΕ, 24 MEDIA CREATIVE TEAM

Ο Χρύσανθος Τάσσης μας μιλά για τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου στις 23 Ιουνίου του 1996 και κυρίως για τις συνέπειες που είχε στη χώρα.

Ο Χρύσανθος Τάσσης, Επίκουρος Καθηγητής του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης αλλά και συγγραφέας -μεταξύ άλλων- και του βιβλίου “ΠΑΣΟΚ: Η άνοδος και η πτώση ενός ηγεμονικού κόμματος”, μας μιλά για το τέλος του Ανδρέα Παπανδρέου και για όσα ακολούθησαν τον θάνατό του.

Τα προβλήματα υγείας του που προηγήθηκαν, η “Κίνηση των Τεσσάρων” που άρχισε να τον αμφισβητεί και η στιγμή που άρχισαν στο ΠΑΣΟΚ να σκεφτονται την επόμενη ημέρα.

Ο Κώστας Σημίτης και ο Άκης Τσοχατζόπουλος, το μεγάλο συνέδριο του 1996 και οι άνθρωποι που παραγκωνίστηκαν μετά τον θάνατό του.

Πώς επέδρασε ο θάνατος του την κοινοβουλευτική αριστερά της εποχής και πώς τη Νέα Δημοκρατία; Η κυριαρχία του ρεύματος του εκσυγχρονισμού στην πολιτική σκηνή αλλά και στην ελληνική κοινωνία.

Οι θάνατοι που άλλαξαν την Ελλάδα του 20ου αιώνα

Μια σειρά εννιά επεισοδίων για τις εξελίξεις που έφεραν οι θάνατοι πολιτικών και αγωνιστών στον ελληνικό 20ο αιώνα.

Ο Κώστας Μανιάτης συζητά με ιστορικούς και ακαδημαϊκούς για τις σημαντικότερες συνέπειες που έφεραν αυτοί οι θάνατοι στην πολιτική, τη δημόσια ζωή και τις διεθνείς σχέσεις.

Πρόσωπα επιλεγμένα, όχι μόνο με βάση τη σπουδαιότητα των όσων έπραξαν όσο ήταν εν ζωή, αλλά κυρίως με βάση τη σπουδαιότητα των εξελίξεων που ο θάνατός τους έφερε.

Μια σειρά Podcast του NEWS24/7, με ιστορικό σύμβουλο τον Χρήστο Τριανταφύλλου, Ιστορικό και Διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Οι θάνατοι που άλλαξαν την Ελλάδα Podcast

Ακούστε και κάντε εγγραφή στα News 24/7 Podcasts σε Spotify & Apple podcasts. Νέο επεισόδιο κάθε Δευτέρα & Πέμπτη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα