Ανάρτηση-ντροπή γεμάτη σεξισμό από τον βουλευτή της ΝΔ, Καλλιάνο – Ζητείται παρέμβαση Μητσοτάκη

Ανάρτηση-ντροπή γεμάτη σεξισμό από τον βουλευτή της ΝΔ, Καλλιάνο – Ζητείται παρέμβαση Μητσοτάκη
Οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Γιάννης Καλλιάνος Eurokinissi

Για "φιλήδονη κοπέλα", που καταγγέλλει βιασμό για να βγάλει κανένα φράγκο, έκανε λόγο ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καλλιάνος, επιτιθέμενος στη 17χρονη της υπόθεσης Σεμέδο. Αναγκάστηκε να ανασκευάσει μετά την θύελλα αντιδράσεων.

Εμετική ανάρτηση που βρίθει σεξιστικών σχολίων και άνευ προηγουμένου χυδαιοτήτων έκανε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Καλλιάνος, εκθέτοντας τη Βουλή, το κόμμα του, αλλά και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος οφείλει να παρέμβει.

Ο βουλευτής επέλεξε να πάρει θέση και μάλιστα ξεκάθαρα σε βάρος ανήλικης καταγγέλλουσας βιασμό για μία δικαστική υπόθεση που παραμένει ανοιχτή.

Ο βουλευτής της ΝΔ, τοποθετήθηκε με την αισχρή ανάρτησή του για την υπόθεση του Ρούμπεν Σεμέδο, ο οποίος, παρά το γεγονός ότι αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 10.000 ευρώ, δεν παύει να είναι κατηγορούμενος. Γεγονός, βέβαια, που ο ο -Μαθηματικός και Μετεωρολόγος- Γιάννης Καλλιάνος αγνόησε, βάλλοντας κατά της 17χρονης και της οικογένειάς της με αδιανόητους χαρακτηρισμούς και φράσεις που “ζέχνουν” σεξισμό και προκατάληψη σε βάρος της νεαρής κοπέλας.

Ορισμένες από τις χυδαίες φράσεις της κατάπτυστης ανάρτησής του, την οποία, ειρήσθω εν παρόδω, δεν θα βρείτε στον λογαριασμό του, καθώς, μετά την κατακραυγή φρόντισε -τουλάχιστον- να αφαιρέσει:

“Συγχαρητήρια στην Ελληνική δικαιοσύνη διότι εύκολα μπορεί να διακρίνει ποτέ πρόκειται για πραγματικό βιασμό και πότε η συγγενής, η φίλη ή ο φίλος μιας επί πληρωμή “φιλήδονης” κοπέλας τη στέλνει να καταγγείλει βιασμό για να βγάλει κανένα φράγκο παραπάνω ώστε να αγοράσει το νέο iPhone 13. Ντροπή σε αυτές θα πω αλλά πρώτα απ’ όλα ντροπή στους γονείς τους που όταν έπρεπε να τις γαλουχήσουν, να τις δώσουν βάσεις και να τις καλλιεργήσουν, τις άφησαν αδέσποτες για να ψάχνουν θύματα για 200 και 300 ευρώ”.

Όλα αυτά τη στιγμή που η υπόθεση δεν έχει κλείσει και σε μία περίοδο όπου οι πρόσφατες -ανάλογες- υποθέσεις βιασμού, σεξουαλικής κακοποίησης ή έμφυλης βίας έχουν απασχολήσει και συνεχίζουν να σοκάρουν την ελληνική κοινωνία.

Ολόκληρη η ανάρτησή του:

Μπορεί η κ. Μπεκατώρου μετά την καταγγελία της να άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου και να μπήκαν στη φυλακή κτήνη που μέχρι τότε δεν ήταν γνωστές οι αισχρές ενέργειες τους, όμως το νόμισμα πλέον έχει δύο πλευρές.

Ορισμένες κοπέλες που προσφέρουν με άνεση τον έρωτα επί πληρωμή (δεν επιθυμώ να πω την γνωστή λέξη και όπως καταλαβαίνετε δεν αναφέρομαι σε οίκους ανοχής), για να βγάλουν λίγα παραπάνω λεφτά δήθεν καταγγέλλουν ότι τις βίασαν, τις εξαπάτησαν, τις έδειραν, τις κακομεταχειρίστηκαν κτλπ…

Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπετε τα 17χρονα αυτά κορίτσια, που όνειρο τους είναι να σπουδάσουν Εφαρμοσμένα Μαθηματικά στο MIT (ειρωνικά το λέω ασφαλώς και χωρίς ρατσιστική διάθεση) και που έσπευσαν να καταγγείλουν ότι τις βίασε ο ποδοσφαιριστής Σεμέδο. Επίσης κυκλοφορεί και ένα βίντεο στο διαδίκτυο που φαίνεται πόσο τελικά ο αθλητής «βιάζει» τις ανήξερες κοπέλες (από ντροπή δεν το ανεβάζω).

Θα δώσω επομένως συγχαρητήρια στην Ελληνική δικαιοσύνη διότι εύκολα μπορεί να διακρίνει ποτέ πρόκειται για πραγματικό βιασμό και πότε η συγγενής, η φίλη ή ο φίλος μιας επί πληρωμή “φιλήδονης” κοπέλας τη στέλνει να καταγγείλει βιασμό για να βγάλει κανένα φράγκο παραπάνω ώστε να αγοράσει το νέο iPhone 13.

Ντροπή σε αυτές θα πω αλλά πρώτα απ’ όλα ντροπή στους γονείς τους που όταν έπρεπε να τις γαλουχήσουν, να τις δώσουν βάσεις και να τις καλλιεργήσουν, τις άφησαν αδέσποτες για να ψάχνουν θύματα για 200 και 300 ευρώ.

Ντροπή τους!

ΥΓ : Για να εξηγούμαι, το σχόλιο μου δεν εμπεριέχει καθόλου ρατσιστική διάθεση για κάποιες κοπέλες που ντύνονται με υπερβολικά κοντά φορέματα. Ο καθένας ντύνεται όπως τον εκφράζει. Ίσα ίσα, αυτό έλειπε. Έχω δει κοπέλες στη ζωή μου με κοντά φορέματα που είναι τέρατα εντιμότητας και ηθικής, και άλλες με κελεμπίες που είναι το αντίθετο. Ομοίως και άντρες. Δεν είναι θέμα φύλου δηλαδή”.

Ανασκεύασε χωρίς ντροπές και συγγνώμες

Όπως προαναφέρθηκε, μετά τον σάλο που προκάλεσε, ο Γιάννης Καλλιάνος έσβησε την ανάρτησή του, ενώ προχώρησε σε νέα, σε μία προσπάθεια να ανασκευάσει, αλλά όχι να απολογηθεί, με επιχειρηματολογία που, πέρα από αντιφατική αποδεικνύεται και “για τα μάτια του κόσμου”, αφού εκτός της λέξης “συγγνώμη”, απ’ ότι φαίνεται, έλλειπε και η συναίσθηση του ατοπήματος στο οποίο νωρίτερα υπέπεσε.

Η Δικαιοσύνη και μόνο θα κρίνει για την ενοχή ή αθωότητα κάθε κατηγορουμένου προσώπου. Η Δικαιοσύνη και μόνο θα κρίνει εάν μία βαρύτατη καταγγελία, που εν προκειμένω ήδη οδήγησε σε ποινική δίωξη για κακούργημα, αληθεύει ή όχι”, έγραψε μεταξύ άλλων σε αντίθεση με τη θέση που είχε πάρει προηγουμένως, αγνοώντας τη Δικαιοσύνη, για να προσθέσει πως “η προσωπική μου άποψη –ότι είναι ηθικά απαράδεκτο ορισμένα πρόσωπα να εκμεταλλεύονται το εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα του εγκλήματος του βιασμού– σε καμία περίπτωση δεν αφορά στα συγκεκριμένα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση Σεμέδο”, πράγμα που ασφαλώς έκανε ο ίδιος στην πρότερη τοποθέτησή του.

Αγαθοπούλου: Απαράδεκτη και επικίνδυνη δήλωση

Η ανάρτηση του βουλευτή της ΝΔ, Καλλιάνου, για την 17χρονη που δηλώνει θύμα βιασμού από τον ποδοσφαιριστή Σεμέδο, την οποία έσπευσε να κατεβάσει, αλλά δυστυχώς γι αυτόν υπάρχει σε print screen, δεν είναι απλά εμετική. Είναι απαράδεκτη, επικίνδυνη και δηλωτική ενός ολόκληρου συστήματος και του πώς αυτό λειτουργεί” αναφέρει η αναπληρώτρια τομεάρχης Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ειρήνη Αγαθοπούλου.

Δεν διστάζει να καταφερθεί κατά μιας 17χρονης κοπέλας και της οικογένειάς της (victim blaming) για να υπερασπιστεί έναν επιφανή ποδοσφαιριστή. Δεν θα το έκανε για τον οποιοδήποτε ο κ. Καλλιάνος με την ίδια ευκολία, γι αυτό μιλώ για “σύστημα”.

Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε τα βασικά για σεξισμό, πατριαρχία, victim blaming, κλπ. Έχουμε πλέον καθημερινά περιστατικά να λαμβάνουν χώρα μπροστά στα μάτια μας και έχουμε μάθει να τα αναγνωρίζουμε. Απαιτούμε όμως τώρα την ξεκάθαρη θέση της ΝΔ για τον βουλευτή της, την καταδίκη της πράξης του από τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες, αλλά και τη λήψη μέτρων από των πρόεδρο της Βουλής. Αυτές και αυτούς που υπερήφανα μιλούν για τα “ευήκοα ώτα” της Κυβέρνησης, αλλά στην πράξη σιωπούν” τονίζει η Ειρήνη Αγαθοπούλου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα