ΑΝΕΛ για το σύμφωνο συμβίωσης: Προπομπός για την υιοθεσία ανήλικων από ομόφυλα ζευγάρια

ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ -ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ// Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΛ ΜΑΡΙΝΑ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ. (EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ -ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ// Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΛ ΜΑΡΙΝΑ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ. (EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Τους λόγους που οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι αντίθετοι στο νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης εξήγησε η εκπρόσωπος του κόμματος, Μαρίνα Χρυσοβελώνη

«Το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης αποτελεί προπομπό και προθάλαμο για την υιοθεσία ανηλίκων από ομόφυλα ζευγάρια και σε αυτό οι ΑΝΕΛ είμαστε κάθετα αντίθετοι», ανέφερε η εκπρόσωπος του κόμματος, Μαρίνα Χρυσοβελώνη σε συνεντεύξεις που παραχώρησε στο Mega, την ΕΡΤ και τον Blue Sky.

«Το θέμα της υιοθεσίας ανηλίκων από ομόφυλα ζευγάρια, αφενός προσκρούει στις διατάξεις της ευρωπαϊκής σύμβασης που ρυθμίζει τα ζητήματα σχετικά με την υιοθεσία ανηλίκων και αφετέρου προσκρούει στις θρησκευτικές και πατριωτικές πεποιθήσεις των Ελλήνων. Στο θέμα αυτό συντασσόμαστε με την άποψη της Εκκλησίας», ανέφερε στη συνέχεια προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση στη θέση μας. Είχαμε πει ότι ήμασταν κατ' αρχήν θετικοί μόνο στην περίπτωση που το νομοσχέδιο θα ρύθμιζε αποκλειστικά ζητήματα κληρονομικής, φορολογικής και αστικής φύσεως. Όμως, το νομοσχέδιο αποτελεί προθάλαμο για την υιοθεσία ανηλίκων και φυσικά μας βρίσκει αντίθετους».

Ταυτόχρονα επισήμανε ότι «ορισμένες ακραίες απόψεις, όπως του Μητροπολίτη κ. 'Ανθιμου, προσωπικά δεν με εκφράζουν».

Αναφορικά με το παράλληλο πρόγραμμα, είπε ότι το σχετικό νομοσχέδιο «περιλαμβάνει αρκετές θετικές και ευεργετικές διατάξεις για μεγάλες κατηγορίες συμπολιτών μας και εξασφαλίζει ανακούφιση σε ευπαθείς και ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες».

«Είναι ακατανόητη η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού και η αποχώρησή τους από την επιτροπή της Βουλής όπου συζητείται το νομοσχέδιο. Ήταν μια σπασμωδική κίνηση. Όσο για την κορόνα που διατυπώνουν ότι περιέχει «ρουσφετολογικού χαρακτήρα» διατάξεις, όταν ερωτώνται σε ποιες διατάξεις αναφέρονται, αδυνατούν να απαντήσουν συγκεκριμένα» είπε η κ. Χρυσοβελώνη, η οποία στην συνέχεια και σχετικά με «όσα ακούστηκαν για ενστάσεις ή εναντίωση από το κουαρτέτο», παρέπεμψε «στην απάντηση που έδωσε η κυβέρνηση ότι είναι σε επαφή με τους εκπροσώπους των δανειστών και ανοιχτή για περαιτέρω διευκρινίσεις».

"Η χώρα κάνει ό,τι μπορεί για το προσφυγικό υπό δύσκολες συνθήκες"

Σχετικά με την διαχείριση του Προσφυγικού επισήμανε ότι «η χώρα μας διαχειρίζεται την έκρηξη των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών με πενιχρά οικονομικά μέσα και με τις δυνατότητες που έχει μέσα σε δύσκολες συνθήκες και με την ανύπαρκτη βοήθεια κάνει πραγματικά ό,τι είναι δυνατό, ό,τι καλύτερο μπορεί γι' αυτό το θέμα.»

«Συμφωνώ απόλυτα με όσα είπε χθες ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στη Χίο και τη Λέρο ότι η Ελλάδα υλοποιεί τις υποχρεώσεις της και πλέον είναι σειρά της Τουρκίας να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει» πρόσθεσε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

Τέλος σε ότι αφορά την σύμβαση για τα αεροδρόμια είπε ότι «υπάρχει μια ουσιαστική διαφορά με όσα πρέσβευε και επιχειρούσε να κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση στο θέμα αυτό. Η σημερινή κυβέρνηση δεν πούλησε αεροδρόμια. Έγινε παραχώρηση της χρήσης των αεροδρομίων για ένα χρονικό διάστημα. Οι εγκαταστάσεις παραμένουν στην κυριότητα του ελληνικού δημοσίου. Η συγκεκριμένη σύμβαση έγινε με καλύτερους και πιο διαφανείς όρους από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Είναι λαϊκισμός να εστιάζουμε αποκλειστικά σε μια δήλωση του αρμόδιου υπουργού κ. Σπίρτζη που έγινε σε συγκεκριμένες συνθήκες».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ανεξάρτητοι Έλληνες
SHARE:

24Media Network