Άγρια κόντρα Ψυχάρη-Παπανδρέου

Άγρια κόντρα Ψυχάρη-Παπανδρέου
Διεθνες Συμποσιο πραγματοποιειται στην Αθηνα (Μεγαρο Μουσικης) για την Σοσιαλοδημοκρατια με συμμετοχε ηγετων κομματων της Ευρωπης--Στη φωτο ο Γιωργος Παπανδρεου χαιρετα τον Σταυρο Ψυχαρη-Δεξια διακρινεται ο Θοδωρος Παγκαλος--(ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI EUROKINISSI

Ανακοίνωση με την οποία απαντά στον Γ. Παπανδρέου εξέδωσε ο πρόεδρος του ΔΟΛ Στ. Ψυχάρης. Η εισήγηση που άναψε "φωτιές" και οι υπαινιγμοί για τη συνάντηση στο Μαξίμου

Η επίθεση στα μίντια, στα συμφέροντα και στη Δικαιοσύνη που εξαπέλυσε ο Γ. Παπανδρέου, κατά την εισήγηση του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, δεν έμεινε αναπάντητη.

Κατά τη διάρκεια του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου αφού ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος για πρωθυπουργός και για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατήγγειλε εκδοτικά συμφέροντα, που όπως είπε τον “πολέμησαν” κάνοντας αναφορά στον ΔΟΛ και τον Στ. Ψυχάρη.

Λίγη ώρα μετά ο πρόεδρος του ΔΟΛ κ. Σταύρος Ψυχάρης, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αφού παραδέχεται τα όσα είπε ο Γιώργος Παπανδρέου για το δάνειο που δεν εγκρίθηκε , τον καλεί να πει δημόσια τι ζήτησε κατά τη συνάντησή του με τους εκδότες στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση Ψυχάρη

“Είναι αληθές ότι ο ΔΟΛ εζήτησε δάνειο από την Εθνική Τράπεζα της οποίας είναι πελάτης τα τελευταία 90 χρόνια. Η Εθνική είπε όχι επισήμως. Ανεπισήμως μας είπαν ότι δεν το ενέκρινε το Μαξίμου.

Είναι προφανές ότι παρεμβάσεις στις τράπεζες εναντίον εφημερίδων που δεν ικανοποιούν τις επιθυμίες των κυβερνώντων μαρτυρούν φασίζουσα νοοτροπία.

Είναι αυτονόητο ότι μαζί με την εξουσία χάνεται και η μνήμη, ακόμη και για εντελώς πρόσφατα γεγονότα.

Ο υπό αποχώρηση πρόεδρος του ΠαΣοΚ παρακαλείται να δηλώσει υπό ποιες συνθήκες συναντηθήκαμε τελευταία φορά στο Μέγαρο Μαξίμου και γιατί ζητήθηκε να πάμε από την πίσω πόρτα του κτιρίου. Και ποιος ζήτησε κάτι από τον άλλο!”

Αντίδραση και από την ΕΤΕ

Στελέχη της τράπεζας από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι η ΕΤΕ ουδέποτε ζητά ή αφήνει περιθώρια για ανάμιξη τρίτων στη χορήγηση δανείων.

“Υπάρχουν τα αρμόδια όργανα της τράπεζας που αποφασίζουν με συγκεκριμένες και διαφανείς διεργασίες”, σημειώνουν.

Όπως αναφέρουν τα στελέχη, για το συγκεκριμένο δάνειο δεν ζητήθηκε έγκριση.

Η απόρριψη του αιτήματος για δάνειο 10 εκατ. ευρώ στον ΔΟΛ, επισημαίνουν, έγινε επειδή δεν είχαν δοθεί οι απαραίτητες εξασφαλίσεις.

Να σημειωθεί ότι η Εθνική Τράπεζα, το Δεκέμβριο του 2010 είχε χορηγήσει στον ΔΟΛ δάνειο 19 εκατ. ευρώ, με εγγύηση το κτίριο που στεγάζεται ο δημοσιογραφικός οργανισμός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα