Κακοκαιρία Ariel: Περιπέτεια στον αέρα για τον Βασίλη Κικίλια – Δεν μπορούσε να προσγειωθεί το αεροσκάφος που επέβαινε

Κακοκαιρία Ariel: Περιπέτεια στον αέρα για τον Βασίλη Κικίλια – Δεν μπορούσε να προσγειωθεί το αεροσκάφος που επέβαινε
Βασίλης Κικίλιας Eurokinissi

Περιπετειώδης η πτήση της επιστροφής από τη Σαουδική Αραβία μέσω Μπαχρέιν για τον Βασίλη Κικίλια καθώς λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε δεν μπορούσε να προσγειωθεί στην Αθήνα.

Θρίλερ στον αέρα για τον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, καθώς το αεροσκάφος της Gulft Air που εκτελούσε την πτήση από Σαουδική Αραβία μέσω Μπαχρέιν για την Αθήνα δεν μπορούσε να προσγειωθεί λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν τις τελευταίες ώρες στη χώρα εξαιτίας της κακοκαιρίας Ariel.

Συγκεκριμένα, το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ο υπουργός Τουρισμός ήταν προγραμματισμένο να φτάσει στο διεθνές αεροδρόμιο Αθηνών “Ελ. Βενιζέλος στις 13:15, ωστόσο λόγω της έντονης βροχόπτωσης και των ανέμων, δεν κατάφερε να προσγειωθεί.

Συγκεκριμένα, ο πιλότος επιχειρώντας να προσγειώσει το αεροσκάφος, αναγκάστηκε να κάνει τρεις κύκλους πάνω από την Αττική, χωρίς ωστόσο και πάλι να καταφέρει να το προσγειώσει με ασφάλεια. Χαρακτηριστική είναι και η καταγραφή της πτήσης στο flightware.com, όπου φαίνεται η πορεία του αεροσκάφους, πάνω από την Αττική.

Το αεροσκάφος συνέχισε την πτήση και τελικά προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης. Εκεί, όπς αναφέρει η ΕΡΤ, φαίνεται ότι θα κατευθυνθούν και άλλα αεροπλάνα που έχουν ως προορισμό το “Ελ. Βενιζέλος”, λόγω της κακοκαιρίας.

Τελικά, το αεροσκάφος κοντά στις 17:00 της Τετάρτης αναχώρησε εκ νέου για την Αθήνα, αφού οι καιρικές συνθήκες το επέτρεπαν. Να σημειωθεί ότι για τον ίδιο λόγο τρεις ακόμα πτήσεις δεν προσέγγισαν το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”.

Προβλήματα στις αερομεταφορές

Ανατροπές στις προγραμματισμένες αφίξεις πτήσεων προκάλεσε η κακοκαιρία που πλήττει από το πρωί τη χώρα

Μία πτήση της Lutfhansa από Μόναχο προς Αθήνα με ώρα αναχώρησης 09.00 και άφιξη στο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 12.05 το μεσημέρι δεν κατάφερε να προσγειωθεί στο “Ελ. Βενιζέλος” λόγω αναταραχών. Ο πιλότος επιχείρησε να προσγειώσει το αεροσκάφος δυο φορές, χωρίς όμως επιτυχία με αποτέλεσμα να αλλάξει πορεία και να κατευθυνθεί στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Το αεροσκάφος παρέμεινε στο “Μακεδονία” για μερικές ώρες και αναχώρησε εκ νέου για Αθήνα όπου λίγο μετά τις 17:00 κατάφερε να προσγειωθεί.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα