Lockdown: Έρχονται νέα μέτρα στήριξης για την εστίαση – Σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη

Lockdown: Έρχονται νέα μέτρα στήριξης για την εστίαση – Σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη
Άνοιγμα της εστίασης Eurokinissi

Ανακοινώσεις για την εστίαση θα πραγματοποιηθούν μετά από σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους συναρμόδιους υπουργούς και εκπροσώπους του κλάδου, που σχεδιάζεται να ανοίξει σταδιακά από τα μέσα Απριλίου.

Νέα μέτρα στήριξης για την εστίαση, καθώς πλησιάζει η ώρα της σταδιακής άρσης των μέτρων που έχουν επιβληθεί λόγω κορονοϊού, σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Για το λόγο αυτό, σήμερα στις 4 το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει σύσκεψη για τον κλάδο της εστίασης με τους υπουργούς Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Γιάννη Τσακίρη, τους Υφυπουργούς στον Πρωθυπουργό Θεόδωρο Λιβάνιο και Άκη Σκέρτσο, τον Γ.Γ. του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, καθώς και τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) Γιώργο Καββαθά και μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.

Μετά το τέλος της σύσκεψης θα γίνουν ανακοινώσεις για την εστίαση, όπως προανήγγειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Η κ. Πελώνη δεν διέψευσε ότι εξετάζεται η χορήγηση ενίσχυσης ύψους 10.000 ευρώ ανά επιχείρηση εστίασης μέσω του ΕΣΠΑ ώστε εστιατόρια, καφέ κλπ να ανοίξουν σε εξωτερικούς χώρους μετά τα μέσα Απριλίου, αλλά παρέπεμψε στις ανακοινώσεις σήμερα το απόγευμα.

Σημειωτέον ότι το άνοιγμα της εστίασης θα συνδεθεί και με την υποχρέωση των εργαζόμενων του κλάδου να πραγματοποιούν self test, για τα οποία συνολικός σχεδιασμός θα ανακοινωθεί αύριο το απόγευμα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα