Lockdown: Η κυβέρνηση ξορκίζει τα σενάρια παράτασης 

Lockdown: Η κυβέρνηση ξορκίζει τα σενάρια παράτασης 
Στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας εν μέσω lockdown eurokinissi

Την Παρασκευή θα ληφθούν τυπικά οι αποφάσεις για παράταση του lockdown, ωστόσο ήδη από το Μαξίμου απορρίπτουν το ενδεχόμενο να μην ανοίξει το λιανεμπόριο μέχρι τα τέλη Απριλίου 

Την ώρα που το ΕΣΥ ξεπερνά τα όρια του και δεκάδες ασθενείς με κορονοϊό αναμένουν για κρεβάτι σε ΜΕΘ, κάθε συζήτηση για χαλάρωση του lockdown φαντάζει άκαιρη.

Παρόλα αυτά η κυβέρνηση ξορκίζει τα σενάρια παράτασης μέχρι τα τέλη Απριλίου και εξακολουθεί να ελπίζει ότι θα μπορέσει στο σχετικά άμεσο μέλλον να ανοίξει το λιανεμπόριο.

Οι επίσημες αποφάσεις τυπικά θα ληφθούν και θα ανακοινωθούν αύριο Παρασκευή, όμως οι ζυμώσεις στο παρασκήνιο είναι διαρκείς και έντονες. Το αρχικό σχέδιο της κυβέρνησης ήταν να άνοιγαν τα εμπορικά καταστήματα, είτε με click away είτε με SMS στο νέο πενταψήφιο 13032, στις 29 Μαρτίου. Αυτό όμως αντικειμενικά φαίνεται πλέον αδύνατον, όπως παραδέχονται και υπουργοί. Και έτσι είχε πέσει στο τραπέζι και το σενάριο της 6ης Απριλίου.

Και χθες κυκλοφόρησαν φήμες για άνοιγμα της αγοράς μετά τις 25 Απριλίου, ίσα ίσα για τη Μεγάλη Εβδομάδα, καθώς και για λειτουργία της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους όχι στα μέσα Απριλίου, αλλά το Μάιο, μετά το Πάσχα.

Οι φήμες αυτές προκάλεσαν αναστάτωση και αντιδράσεις στον εμπορικό κόσμο και τους επαγγελματίες της εστίασης και έτσι από κυβερνητικής πλευράς υπήρξε διάψευση.

“Τα σενάρια που διακινούνται και μιλούν για απόφαση παράτασης του lockdown ως τις 25 Απριλίου δεν έχουν καμία απολύτως βάση”, έλεγαν χθες ειδικότερα κυβερνητικές πηγές.

Εξάλλου, μία επ αόριστον παράταση των περιοριστικών μέτρων θα έχει και οικονομικές επιπτώσεις.

Σημειωτέον ότι εάν κάποιος κλάδος ανοίξει έστω για μικρό χρονικό διάστημα, για το συγκεκριμένο μήνα οι επαγγελματίες του κλάδου αυτού δεν δικαιούνται οικονομικής ενίσχυσης.

Από την άλλη, εάν η κυβέρνηση συνεχίσει στην κατεύθυνση ανοίγματος και γίνουν πραγματικότητα οι χειρότεροι φόβοι όλων για αύξηση νεκρών, θα βρεθεί σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.

Οι δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη για “περιορισμένη αναμονή 24 ωρών” προκειμένου να μπεί ασθενής με κορονοϊό σε ΜΕΘ, έχουν προκαλέσει εξάλλου αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, η οποία ήδη “πυροβολεί” την κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα