Μηταράκης: Το διαμέρισμα 139 τ.μ. στο Λονδίνο το απέκτησα όταν ζούσα στην Αγγλία

Μηταράκης: Το διαμέρισμα 139 τ.μ. στο Λονδίνο το απέκτησα όταν ζούσα στην Αγγλία
Ο Νότης Μηταράκης Eurokinissi

Τι δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότης Μηταράκης, για τη δήλωση πόθεν έσχες του 2012

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης, παρενέβη τηλεφωνικά στην εκπομπή του δημοσιογράφου Κ. Βαξεβάνη στον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο” αναφορικά με την δήλωση περιουσιακής κατάστασης (Πόθεν Έσχες) και μεταξύ άλλων επεσήμανε:

«Πρώτον, το διαμέρισμα 139 τ.μ. που έχω στο Λονδίνο, σε πολυκατοικία του 1935, το απέκτησα πριν επιστρέψω στην Ελλάδα, όταν ζούσα και δούλευα στην Αγγλία. Αγοράστηκε ως προϊόν της δουλειάς μου στον ιδιωτικό τομέα, στο εξωτερικό. Τέλος αυτό.

Δεύτερον, για να τελειώνουμε. Δεν είμαι μέτοχος και δεν έχω καμία σχέση με την Eldorado gold. Δεν έχω υπογράψει καμία απόφαση για τον Ελληνικό χρυσό. Δεν έχω μετοχές σε καμιά εταιρεία.

Αυτό που διαβάσατε είναι το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα της εταιρείας που δούλευα, το οποίο δεν έχω δικαίωμα να το ακουμπήσω παρά μόνο όταν φτάσω στην ηλικία συνταξιοδότησης.

Θα επαναλάβω κάτι που το είπα και στη Βουλή. Τόσο το πολιτικό όσο και το δημοσιογραφικό κατεστημένο πρέπει να συνηθίσει στην ιδέα ότι με την πολιτική θα ασχολούνται και αυτοί που έχουν εργαστεί σκληρά στη ζωή τους. Έχουν εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα και έχουν πετύχει.

Αν εσείς θέλετε να υπερασπίζετε τους αργόσχολους και τους επαγγελματίες της πολιτικής – όπως ο κ. Καμμένος που αναμασά συνεχώς αυτές τις αστειότητες ή πολιτικούς αρχηγούς που έκαναν καριέρα από τις καταλήψεις – αυτό είναι δικό σας θέμα και όχι δικό μου.

Και για να τελειώνουμε επιτέλους με αυτή τη συζήτηση θα ήθελα να αντιστρέψω το ερώτημα και να σας ρωτήσω το εξής: Εσείς προσωπικά έχετε δουλέψει σχεδόν σε όλα τα μεγάλα Ελληνικά κανάλια. Μπορείτε να μου πείτε σας παρακαλώ ποια συμφέροντα εκπροσωπείτε;;; Εγώ γιατί να εκπροσωπώ τα πρώην αφεντικά μου και εσείς όχι;;».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα