Μητσοτάκης για πιλότους Canadair: Να σιωπήσουμε για να τους τιμήσουμε, χωρίς θεωρίες συνωμοσίας

Μητσοτάκης για πιλότους Canadair: Να σιωπήσουμε για να τους τιμήσουμε, χωρίς θεωρίες συνωμοσίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα της Βουλής Eurokinissi

Αιχμές για απόπειρα παραπληροφόρησης και κομματικά συνθήματα άφησε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, αναφερόμενος στο θάνατο των δύο πιλότων του Canadair, που κατέπεσε στην Κάρυστο

Στο θάνατο των δύο πιλότων του Canadair, που κατέπεσε στην Κάρυστο, καθώς και στη μάχη με τις φωτιές που συνεχίζεται με το πλέον δραματικό μέτωπο αυτή τη στιγμή στη Λαμία, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παρέμβαση του στη συζήτηση στη Βουλή για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο: “Ενίσχυση του εισοδήματος των μισθωτών, των νέων, της οικογένειας και της εργασίας – συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις”.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη λύπη του για τον τραγικό χαμό του Χρήστου Μουλά και του Περικλή Στεφανίδη και δήλωσε:

Μας καλούν απο τους ουρανούς να συνεχίσουμε την προσπάθεια και να σιωπήσουμε για να τους τιμήσουμε. Χωρίς παραπληροφόρηση και θεωρίες συνωμοσίας. Και χωρίς ο πόνος να γίνει κομματικό σύνθημα”.

Σημειωτέον ότι ο κ.Μητσοτάκης θα παραστεί στην Εξόδιο Ακολουθία του Ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη που θα τελεστεί αύριο, Πέμπτη 27 Ιουλίου, στις 17:00, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, Παλαιού Αγιονερίου Κιλκίς. Ενώ η Πρόεδρος της Δημοκρατίαςθα παραστεί την Παρασκευή στην κηδεία του Σμηναγού Χρήστου Μουλά.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για άνιση μάχη με τη φύση, αλλά υποστήριξε και ότι το κράτος είναι στην πρώτη γραμμή, αν και όχι χωρίς αδυναμίες, αλλά με καλύτερη οργάνωση. Δήλωσε επίσης ότι η πολιτεία θα είναι παρούσα και στην πρώτη γραμμή για όλες τις επόμενες ημέρες, καθώς όπως προειδοποίησε οι άνεμοι είναι επικίνδυνοι, ενώ ζήτησε από την τοπική αυτοδιοίκηση, τους εθελοντές και κάθε πολίτη ξεχωριστά με την ατομική του συμπεριφορά, να γίνουν συμπαραστάτες στο έργο της Πυροσβεστικής.

Όσον αφορά στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που ψηφίζεται σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι “σηματοδοτεί τη συνέπεια λόγων και έργων, ενσωματώνοντας περίπου τις μισές προεκλογικές μας δεσμεύσεις”.

Στάθηκε καταρχήν στο νέο μισθολόγιο στο δημόσιο. Απάντησε πρώτα στην κριτική που έχει δεχθεί η κυβέρνηση επ αυτού, επισημαίνοντας ότι στην Ελλάδα η ψαλίδα μεταξύ των νεοεισερχόμενων δημοσίων υπαλλήλων και των υπαλλήλων με θέσεις ευθύνης είναι η μικρότερη σε όλη την Ευρώπη. Και υπογράμμισε τις αυξήσεις σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους.

“Προσφέρουμε σε κάθε δημόσιο υπάλληλο έναν επιπλέον μισθό το χρόνο“, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: “Για να είμαστε απολύτως σαφείς και να το ακούσουν και οι πολίτες, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ, καταψηφίζουν τις πρώτες αυξήσεις που δίνονται σε δημοσίους υπαλλήλους εδώ και 14 χρόνια“.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στην αύξηση του αφορολογήτου κατά 1.000 ευρώ για τις οικογένειες με παιδιά, την απαλλαγή 200.000 παλιών δικαιούχων του ΕΚΑΣ μόνιμα από κάθε συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη, το Youth Pass που θα εκταμιευτεί το Σεπτέμβριο, το διπλασιασμό του προγράμματος “Σπίτι μου”, την έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ για όσους ασφαλίσουν το σπίτι για φυσικές καταστροφές, την επέκταση του Market Pass.

Ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε μάλιστα ότι το τελευταίο, “ένα αφορολόγητο και ακατάσχετο βοήθημα, θα παραμείνει ως ανάχωμα στην άνοδο των τιμών, όσο παραμένει η ακρίβεια στα τρόφιμα“.

Ο πρωθυπουργός απέρριψε δε την κριτική για επιδοματική πολιτική. “Οι μειώσεις στους φόρους και οι αυξήσεις στα εισοδήματα είναι μόνιμα μέτρα. Ο πληθωρισμός κάποια στιγμή θα πέσει. Η μείωση φόρων και η αύξηση μισθών έχουν έρθει για να μείνουν”, δήλωσε.

Κλείνοντας ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση στην αντιπολίτευση, διότι επέλεξε να μη στηρίξει αυτό το νομοσχέδιο, λέγοντας: “Ολοι όμως κρινόμαστε για τις επιλογές μας. Αυτή η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις και σήμερα γράφουμε το πρώτο κεφάλαιο μίας ακόμη επιτυχημένης οικονομικής πολιτικής, με ορίζοντα τετραετίας, με ή χωρίς την αντιπολίτευση”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα