Μητσοτάκης: Με τις συνεχείς απεργίες δεν τιμωρείται η κυβέρνηση, αλλά οι πολίτες

Μητσοτάκης: Με τις συνεχείς απεργίες δεν τιμωρείται η κυβέρνηση, αλλά οι πολίτες
Meeting of the Political Committee of New Democracy in Athens on October 4, 2016 / 4 , 2016 SOOC

O Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κάλεσε τους συνδικαλιστές να σταματήσουν τις απεργίες που ταλαιπωρούν τους πολίτες, ενώ παράλληλα προτείνει αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου. Αντίδραση από το ΚΚΕ

“Με τις συνεχείς απεργίες των ΜΜΜ, αντί να τιμωρείτε την κυβέρνηση, τιμωρείτε τους πολίτες που είναι οι μόνοι που δε φταίνε. Σταματήστε.” έγραψε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Twitter, με αφορμή τη νέα 24ωρη απεργία στα μέσα σταθερής τροχιάς, που έχει προκαλέσει κυκλοφοριακό χάος, σχεδόν σε όλους τους οδικούς άξονες της Αττικής.

Πέραν της αντίθεσής του με την απεργία ο κ.Μητοτάκης πρότεινε ακόμη την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου προκειμένου όπως υπογραμμίζει να μπει τέλος στην ασυδοσία των συνδικαλιστών.

“Χρειάζεται αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου. Καμία απεργία χωρίς του 50%+1 των εργαζομένων. Να μπει τέλος στην ασυδοσία των συνδικαλιστών” έγραψε χαρακτηριστικά.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί ως πρόσχημα την απεργία

Στον κ. Μητσοτάκη, απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για νεοφιλελεύθερο κρεσέντο και για σκόπιμη δήλωση τη στιγμή που είναι σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Σε ένα ακόμα νεοφιλελεύθερο κρεσέντο, ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί ως πρόσχημα την απεργία στα ΜΜΜ για να επιτεθεί συνολικά στα δικαιώματα των εργαζομένων. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. γνωρίζει πολύ καλά τη χρονική συγκυρία που επιλέγει να τοποθετηθεί για τον συνδικαλιστικό νόμο και το δικαίωμα στην απεργία. Το κάνει τη στιγμή που η ελληνική πλευρά διαπραγματεύεται για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της κανονικότητας στην αγορά εργασίας. Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τον άνθρωπο που χαρακτηρίζει «ιδεοληψία» τις συλλογικές συμβάσεις. Καθείς εφ’ ω ετάχθη.

ΚΚΕ: Αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμα της απεργίας

«Η ΝΔ επιτίθεται στο αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα της απεργίας, στην προσπάθειά της να ξεπεράσει σε αντιλαϊκότητα τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος της έχει πάρει τη μπουκιά απ’ το στόμα με την προσήλωσή του στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής» αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ για τις σημερινές δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη, σχετικά με το δικαίωμα της απεργίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα