Παυλόπουλος: Αυτά που μας ενώνουν είναι πιο σημαντικά απ’ όσα μας χωρίζουν

Παυλόπουλος: Αυτά που μας ενώνουν είναι πιο σημαντικά απ’ όσα μας χωρίζουν
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στις εκδηλώσεις του Δήμου Μουζακίου "Καραϊσκάκεια 2016" προς τιμή του ήρωα της επανάστασης του 1821 Γεωργίου Καραϊσκάκη, στη γενέτειρά του το Μαυρομάτι Καρδίτσας, τη Δευτέρα 2 Μαΐου 2016. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμμετείχε στις φετινές εκδηλώσεις για την 188η επέτειο από τον θάνατο του Γεωργίου Καραϊσκάκη και ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης του δήμου Μουζακίου. (EUROKINISSI) Eurokinissi

Πάνω από όλα είναι η Ελλάδα, εκείνα που μας χωρίζουν είναι ήσσονος σημασίας έναντι εκείνων των μεγάλων που μας ενώνουν, τόνισε ο Π. Παυλόπουλος στις εκδηλώσεις για την 188η επέτειο από το θάνατο του Γεωργίου Καραϊσκάκη

«Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, με τη ζωή του και το θάνατό του, μας κληροδότησε, μεταξύ άλλων, δύο μεγάλα παραδείγματα: Πρώτον, αυτό της αυτοθυσίας υπέρ Πατρίδος. Και, δεύτερον, αυτό της συνεννόησης και της αφοσίωσης στους εθνικούς στόχους, παραμερίζοντας προσωπικές φιλοδοξίες κι αντίστοιχους υπολογισμούς». Αυτά, ανάμεσα σε άλλα, δήλωσε σήμερα το μεσημέρι από το Μαυρομμάτι του δήμου Μουζακίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος συμμετείχε στις φετινές εκδηλώσεις για την 188η επέτειο από το θάνατο του Γεωργίου Καραϊσκάκη.

Αυτά τα δύο μεγάλα παραδείγματα, συνέχισε, είναι εκείνα τα οποία οφείλουν σήμερα να καθορίζουν, το δρόμο του δικού μας χρέους τούτες τις κρίσιμες ώρες για τον Τόπο και για τον Λαό μας, για να καταλήξει ως εξής:

«Οφείλουμε όλοι πριν από όλα να σκεφτόμαστε ότι πάνω από όλα είναι η Ελλάδα, ότι εκείνα που μας χωρίζουν είναι ήσσονος σημασίας έναντι εκείνων των μεγάλων τα οποία μας ενώνουν. Και για αυτό πρέπει όλοι μαζί ενωμένοι φυσικά, με αλληλοσεβασμό και αλληλοκατανόηση, να χαράξουμε και να διαβούμε το δρόμο του δικού μας χρέους για την έξοδο της Πατρίδας μας από την κρίση και την κατοχύρωση του μέλλοντος των επόμενων γενεών».

Απευθυνόμενος προς τον δήμαρχο Μουζακίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε:

«Να είστε βέβαιος πως δεν πρόκειται να υπολογίσω κανένα κόστος, και δεν πρόκειται να επιχειρήσω να γίνω αρεστός, αλλά θέλω να παραμείνω χρήσιμος. Και αυτό θα το πράξω μόνο αν καταφέρω, σεβόμενος κάθε πολιτική δύναμη, να εμπνεύσω πρώτος με το παράδειγμά μου, σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις το δρόμο της ενότητας. Γιατί αυτός ο δρόμος μπορεί να μας οδηγήσει μακριά. Όπως μας έχει οδηγήσει μακριά κάθε φορά που χρειάστηκε. Να είστε βέβαιος λοιπόν πως φεύγω από εδώ με αυτό το μεγάλο δίδαγμα, και θα προσπαθήσω πάντοτε να μείνω πιστός σε αυτές τις αρχές και τις αξίες, και κυρίως να ανταποκριθώ στη μεγάλη τιμή την οποίαν με περιποιείτε».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα