Πόλεμος Δούρου - ΝΔ για τη μεταφορά διαθέσιμων της Περιφέρειας Αττικής στην Τράπεζα της Ελλάδος

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015.
(EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) EUROKINISSI

Οξεία αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ της Ρένας Δούρου και του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που την κατηγορεί για κομματικοποίηση της Περιφέρειας Αττικής. Τι απαντά η περιφερειάρχης

Για ψέμματα κινδυνολογία με τηλεοπτικά κριτήρια από μέρους της Νέας Δημοκρατίας κάνει λόγο η Ρένα Δούρου, απαντώντας σε ανακοίνωση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σχετικά με την απόφαση της περιφερειάρχη Αττικής να μεταφέρει 80 εκατ. από τα διαθέσιμα της Περιφέρειας στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπου γίνεται λόγος για κομματικοποίηση της περιφέρειας από πλευράς της.

"Λίγα λεπτά πριν από τα βραδινά Δελτία Ειδήσεων και ενώ έχουν περάσει 24 ώρες από τη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, το κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης επέλεξε να επιδείξει τη γύμνια των επιχειρημάτων του σχετικά με την καθόλα νόμιμη και διάφανη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για αξιοποίηση μέρους των ταμειακών διαθεσίμων της Περιφέρειας σε λογαριασμό της Τράπεζα της Ελλάδας, που είναι πιο ασφαλής από οποιαδήποτε άλλη τράπεζα" αναφέρει η κ. Δούρου και προσθέτει:

"Η Νέα Δημοκρατία, το κόμμα που διέλυσε την οικονομία, που οδήγησε στο λουκέτο χιλιάδες επιχειρήσεις, που κατέστρεψε τους μικροομολογιούχους, που εξαθλίωσε την κοινωνία, το κόμμα που αρνήθηκε την εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα Μνημόνια, το κόμμα που έκανε σημαία την κομματικοποίηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κάνει σήμερα ένα ακόμη βήμα προς την απαξίωση: βάλλει κατά της Τράπεζας της Ελλάδας, αμφισβητώντας το κύρος της και κάνοντας λόγο για «ευθύνες» που θα «αναζητηθούν».

Α  λα καρτ με τη νομιμότητα όπως και με τη δημοκρατία.

Είναι φανερό ότι η ΝΔ αδυνατεί να λειτουργήσει με κριτήρια δημοσίου συμφέροντος. Λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο με κριτήρια τηλεοπτικού αέρα.

Αποδεικνύει ότι δεν μπορεί να ασκήσει ούτε το στοιχειώδη ρόλο μιας έντιμης αντιπολίτευσης. Ψεύδεται και κινδυνολογεί.

Οι πολίτες κρίνουν και δεν ξεχνούν".

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Νέας Δημοκρατίας έχει ως εξής:

"Το απόγευμα της Παρασκευής το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για την απόφαση της Περιφερειάρχη Αττικής να μεταφέρει 80 εκατ. από τα διαθέσιμα της Περιφέρειας στην Τράπεζα της Ελλάδος:

"Με το πρόσχημα για καλύτερα επιτόκια, η Περιφερειάρχης Αττικής, με τις ψήφους μόνο της Παράταξής της, αποφάσισε τη μεταφορά 80 εκατ. ευρώ από τα ταμειακά διαθέσιμα της Περιφέρειας Αττικής (που ήταν κατατεθειμένα ύστερα από νόμιμες διαδικασίες σε διάφορες τράπεζες, Ν. 3852/2010) στην Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να μαζευτούν από την κυβέρνηση χρήματα.

Η απόφαση αυτή αφήνει έκθετη την ίδια, καθώς και όσους συνέπραξαν. Οι ευθύνες θα αναζητηθούν σύντομα. Η κα Δούρου, με τις αποφάσεις της, ξεκαθαρίζει προς όλους ότι έχει επιλέξει την κομματικοποίηση της Περιφέρειας Αττικής, ξεχνώντας ότι πρόκειται για αυτοδιοικητικό θεσμό".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network