Politico: Ξύλο στους δρόμους, ναζιστικοί χαιρετισμοί – Η ακροδεξιά αναβιώνει αλλά ο Μητσοτάκης κάνει τα στραβά μάτια

Politico: Ξύλο στους δρόμους, ναζιστικοί χαιρετισμοί – Η ακροδεξιά αναβιώνει αλλά ο Μητσοτάκης κάνει τα στραβά μάτια
Menelaos Myrillas / SOOC

Στο μικροσκόπιο του Politico η επάνοδος της ακροδεξιάς στην Ελλάδα. Ότι κάνει τα στραβά μάτια για να ικανοποιήσει τους ψηφοφόρους του, κατηγορείται ο Μητσοτάκης.

Την επάνοδο της ακροδεξιάς στην Ελλάδα, μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής τον Οκτώβριο του 2020 ως εγκληματική οργάνωση καυτηριάζει σε άρθρο του το Politico, ενώ παράλληλα σχολιάζει σκωπτικά την αντιμετώπιση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην ακροδεξιά.

Από τα πρόσφατα περιστατικά επιθέσεων ακροδεξιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, όπου αρκετοί από τους επιτιθέμενους χαιρετούσαν ναζιστικά, περιστατικά βίας στο δρόμο μέχρι την ανοιχτή υποστήριξη των καταδικασμένων νεοναζί σε συγκεντρώσεις αντιεμβολιαστών, η ανησυχία για ριζοσπαστικοποίηση του κόσμου προς τα ακροδεξιά είναι ξανά μεγάλη.

Στο άρθρο του Politico, γίνεται αναφορά στα ηγετικά πρόσωπα της Χρυσής Αυγής που εξακολουθούν να επηρεάζουν ανθρώπους, κάνοντας “δουλειά” μέσα από τη φυλακή, ενώ νέα ακροδεξιά κόμματα κερδίζουν έδαφος.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται στην περίπτωση του πρώην χρυσαυγίτη βουλευτή, Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος έχει δημιουργήσει νέο πολιτικό κόμμα με όνομα “Έλληνες για την Πατρίδα” και καταφέρνει να οργανώνει συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες, δίνοντας το “παρόν” μέσα από τη φυλακή.

Στο ελληνικό κοινοβούλιο, η Ελληνική Λύση, όπως αναφέρει, έχει αντικαταστήσει τη Χρυσή Αυγή ως το πιο γνωστό ακροδεξιό κόμμα, προωθώντας μια σειρά από σκληρές αντι-μεταναστευτικές προτάσεις και εθνικιστική ρητορική.

Ειδική μνεία γίνεται και σε μια εξίσου επικίνδυνη ενέργεια νομικών, ακαδημαϊκών και στρατιωτικών οι οποίοι δημοσίευσαν ανοιχτή επιστολή όπου “θρηνούν” για τη διάβρωση της εθνικής ταυτότητας της Ελλάδας και επικρίνουν, εν μέρει, τον προσανατολισμό στην ισότητα των LGBTQ+ ατόμων.

Το δημοσίευμα εστιάζει στη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη γύρω από τα παραπάνω περιστατικά, και εξετάζει τον τρόπο που αντιμετωπίζει την ακροδεξιά.

Στη συνέχεια, μάλιστα, εστιάζει και στην περίπτωση της διαγραφής του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας μετά την αντικομουνιστική – εμφυλιοπολεμική ομιλία του στη Βουλή, αλλά όχι και από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας αλλά και στην περίπτωση της υπουργοποίησης τριών στελεχών της ΝΔ που προέρχονται από το εθνικιστικό ΛΑΟΣ, των Άδωνη Γεωργιάδη, Μάκη Βορίδη και Κωνσταντίνου Πλεύρη.

Όπως σημειώνει, η Αριστερά στην Ελλάδα υποστηρίζει πως ο πρωθυπουργός διστάζει να καταπολεμήσει τον ακροδεξιό εξτρεμισμό γιατί φοβάται να μην χάσει τους δεξιούς ψηφοφόρους του.

Ο φόβος του Μητσοτάκη, όπως λένε, είναι ότι μια ακροδεξιά δύναμη υπό ανάπτυξη θα μπορούσε να “κλέψει” κρίσιμες ψήφους από τη Νέα Δημοκρατία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα