QatarGate: Η ΝΔ ελπίζει σε ψήφους από το ΠΑΣΟΚ λόγω Καϊλή

QatarGate: Η ΝΔ ελπίζει σε ψήφους από το ΠΑΣΟΚ λόγω Καϊλή
Εύα Καϊλή eurokinissi

Ο Ν.Ανδρουλάκης χρέωσε την Ε.Καϊλή στη ΝΔ, αλλά στο Μαξίμου θεωρούν ότι είναι χρυσή ευκαιρία να πάρουν τους πασοκογενείς κεντρώους.

Το σκάνδαλο QatarGate, με κεντρικό πρόσωπο την ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή, συνταράσσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και φυσικά ιδίως την ελληνική πολιτική σκηνή.

Το Μαξίμου αντέδρασε έντονα διά του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, στις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος χαρακτήρισε την κ. Καϊλή “δούρειο ίππο” της Νέας Δημοκρατίας.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο εξάλλου προτιμούν να ξεχνούν τόσο τα θετικά σχόλια της κ.Καϊλή για τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά το παρελθόν, όσο και τα εγκώμια στελεχών όπως ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης και ο παραιτηθείς για την υπόθεση των υποκλοπών, πρώην ΓΓ του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, για την ευρωβουλευτή.

Κυρίως όμως φαίνεται πως σκέπτονται πονηρά ότι μετά και τη διαγραφή της κ. Καϊλή και την αρνητική δημοσιότητα για το ΠΑΣΟΚ– ΚΙΝΑΛ, θα μπορέσουν να κρατήσουν πιο εύκολα στη ΝΔ πασοκογενείς ψηφοφόρους που σκεπτόταν να επιστρέψουν στο Κίνημα με αφορμή τις υποκλοπές ή να “κλέψουν” κεντρώες ψήφους του εκσυγχρονιστικού χώρου κυρίως.

Αίσθηση πάντως προκαλεί η σιωπή της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, αλλά και των πρωτοκλασάτων στελεχών που διατηρούσαν θερμές σχέσεις με την κ.Καϊλή.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση επικαλείται με μεγάλη προσοχή ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για στελέχη της ΝΔ στις Βρυξέλλες και συγκεκριμένα για τον πρώην επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά.

Ο κ. Σχοινάς δήλωσε χθες ότι από το Κατάρ έχει λάβει ως δώρο μόνο μία ποδοσφαιρική μπάλα και σοκολατάκια και από το Μαξίμου τηρούν προσεκτική στάση. Και αυτό καθώς αφενός στο πρωθυπουργικό επιτελείο… κρυφοχαίρονται. Γιατί ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν που φιλοδοξούσε να είναι εκείνος πρωθυπουργός σε μία κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ- ΠΑΣΟΚ αποτελεί τώρα στόχο των ευρωπαϊκών ΜΜΕ.

Αλλά αφετέρου ήταν ο κ.Μητσοτάκης που τον πρότεινε για εκπρόσωπο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σε κάθε περίπτωση, εφόσον ο κ. Σχοινάς δεν κατηγορείται από τις βελγικές αρχές, η κυβέρνηση δεν μπορεί παρά να τον στηρίξει.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα