Σε εφέτη ειδικό ανακριτή η υπόθεση του Γ. Καρατζαφέρη

Σε εφέτη ειδικό ανακριτή η υπόθεση του Γ. Καρατζαφέρη
78η ΔΕΘ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ MotionTeam

Σήμερα αποφασίζει η Ολομέλεια Εφετών τον ανακριτή που θα χειριστεί τη δικογραφία για το πόθεν έσχες του προέδρου του ΛΑΟΣ. Την ίδια ώρα, ο ανακριτής Διαφθοράς καλεί τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους σε απολογία με την ιδιότητα του κατηγορουμένου, για την προμήθεια των Super Puma

Ένα βήμα πριν οριστεί εφέτης ειδικός ανακριτής βρίσκεται η υπόθεση που αφορά στην ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του Γιώργου Καρατζαφέρη. Η τελική κρίση για το ποιος δικαστικός λειτουργός θα αναλάβει την ανάκριση αναμένεται να ληφθεί σήμερα, οπότε και έχει αποφασιστεί η σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών.

Στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, όπως είναι γνωστό, έχει ασκηθεί  ποινική δίωξη, ύστερα από σχετική παραγγελία της Βουλής. Τα αδικήματα για τα οποία ελέγχεται είναι: ανακριβής δήλωση περιουσιακής κατάστασης σε βαθμό κακουργήματος και το πλημμέλημα της συμμετοχής σε υπεράκτια εταιρία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, που θα μελετήσει εκ νέου ο εφέτης ειδικός ανακριτής, ο Γ. Καρατζαφέρης φέρεται να έλαβε ποσό ύψους 1,6 εκατ. ευρώ ως μίζα. Συγκεκριμένα, τα χρήματα εμφανίζονται να μεταφέρονται στον πρώην βουλευτή σε δύο δόσεις, το 2007 και το 2008, μέσω της off shore  που διατηρούσε με την επωνυμία Catalina LTD, από τον επιχειρηματία, Αλέξανδρο Τσάτσο. Ο τελευταίος φέρεται μαζί με τον Σταύρο Κομνόπουλο να μεσολαβούν  στην προμήθεια των ελικοπτέρων  Super Puma.

Επίσης, από την έρευνα  προέκυψε η ύπαρξη ακόμα μίας υπεράκτιας εταιρίας συμφερόντων του Γ. Καρατζαφέρη, της Homeric TCI.

Απολογίες για τα Super Puma

Οι δύο επιχειρηματίες, Τσάτσος και Κομνόπουλος, πάντως, όπως και τρεις ακόμη απόστρατοι αξιωματικοί, έχουν επίσης καταστεί κατηγορούμενοι, καθώς ο ανακριτής Διαφθοράς Γαβρ. Μαλλής έχει ήδη προχωρήσει στην κλήτευσή τους προκειμένου να απολογηθούν για τις συμβάσεις των Super Puma.

Έτσι, ενώπιόν του αναμένεται να βρεθούν και οι πέντε στις 12 Ιανουαρίου, αντιμέτωποι κατά περίσταση με τα αδικήματα της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα