ΣτΕ: "Ναι" στο νεοσύστατο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Το Συμβούλιο της Επικρατείας
Το Συμβούλιο της Επικρατείας EUROKINISSI

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο συστήνεται το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Στη σύσταση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας προχωρά η ελληνική Κυβέρνηση, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει νόμιμο το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.

Συγκεκριμένα, το Ε΄ Τμήμα του ανώτατου δικαστηρίου γνωμοδότησε (υπ’ αριθμ. 148/2021) έκρινε νόμιμο το επίμαχο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «χάριν μείζονος σαφήνειας», θα πρέπει να προσδιοριστούν ειδικότερα οι μεταφερόμενες στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου αρμοδιότητες της επιτροπείας και εκπροσώπησης των ασυνόδευτων και χωρισμένων ανηλίκων, με παραπομπή στις σχετικές νομοθετικές προβλέψεις.

Σύμφωνα με το σχέδιο, στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας μεταφέρονται, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων και προσωπικού, με την ίδια μισθολογική κατάσταση και σχέση εργασίας, οι ακόλουθες υπηρεσίες από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη:

-Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας,

-Το Πυροσβεστικό Σώμα και

-Το σύνολο των επιχειρησιακών και διοικητικών δομών και λειτουργιών της Πολιτικής Προστασίας (μέρη Α΄ έως Γ΄ του νόμου 4662/2020).

Παράλληλα, στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, μεταφέρεται, μεταξύ των άλλων, από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η αρμοδιότητα της παρακολούθησης των Ευρωπαϊκών θεμάτων και των πολιτικών ως προς την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΤΕ, Κλιματική Αλλαγή
SHARE:

24Media Network