Συγχαρητήρια Τσίπρα στον Αντόνιο Κόστα

Συγχαρητήρια Τσίπρα στον Αντόνιο Κόστα
Από συνάντηση του Α. Τσίπρα με τον Α.Κόστα στην Πορτογαλία το 2017. Eurokinissi

Με ανάρτηση στο twitter o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συγχαίρει τον Αντόνιο Κόστα για την νίκη του στις εκλογές της Πορτογαλίας.

Μήνυμα με συγχαρητήρια στον Αντόνιο Κόστα για την επικράτησή του στις βουλευτικές εκλογές της Πορτογαλίας ανήρτησε στο Twitter ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ.Τσίπρας κάνει λόγο για “σημαντική νίκη” και “σαφές μήνυμα για την ενίσχυση των προοδευτικών δυνάμεων, για την καταπολέμηση των ανισοτήτων, την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και την οικοδόμηση μιας κοινωνικής ατζέντας στην Ευρώπη”.

O κεντροαριστερός πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα πήρε τη νίκη στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή, με το κόμμα του να σημειώνει επίδοση που του δίνει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στο κοινοβούλιο.

Έπειτα από μια ψηφοφορία που σημαδεύτηκε επίσης από την άνοδο της άκρας δεξιάς, το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) θα καταλάβει τουλάχιστον 117-118 από τις 230 έδρες της πορτογαλικής Βουλής. Απομένουν να κατανεμηθούν μόνο οι τέσσερις έδρες που αναδεικνύονται με τις ψήφους των Πορτογάλων της διασποράς, τουλάχιστον μία εκ των οποίων ενδέχεται να καταλάβει επίσης το PS.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα