Με σύγκρουση Τσίπρα – Μητσοτάκη ξεκινά η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Με σύγκρουση Τσίπρα – Μητσοτάκη ξεκινά η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση
Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Βουλή Eurokinissi

Η συζήτηση ξεκινά στις 7 το απόγευμα με παρεμβάσεις των πολιτικών αρχηγών, ενώ θα υπάρξει και νέος γύρος αντιπαράθεσης την Παρασκευή το βράδυ λίγο πριν την ονομαστική ψηφοφορία.

Με σύγκρουση Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκινά στις 7 το απόγευμα η τριήμερη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Την συζήτηση ανοίγει ο πρωθυπουργός ενώ τον λόγο αναμένεται να πάρει κι ο πρόεδρος της ΝΔ κι οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί. Στην συνέχεια θα μιλήσουν οι βουλευτές κι οι υπουργοί, ενώ ο δεύτερος γύρος της αντιπαράθεσης του πρωθυπουργού και των άλλων πολιτικών αρχηγών αναμένεται για την Παρασκευή το βράδυ λίγο πριν την ονομαστική ψηφοφορία.

Η εξαγγελία των μέτρων οικονομικής ελάφρυνσης από τον Αλ. Τσίπρα αναμένεται να αποτελέσει βασικό θέμα της τριήμερης συζήτησης, παρά το γεγονός ότι η ΝΔ επιμένει στην κριτική της για τις ενέργειες και το ήθος της σημερινής κυβέρνησης. Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ αρχικά κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για την επίθεσή του στον υποψήφιο ευρωβουλευτή του κόμματος Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Εφ’ όλης της ύλης συζήτηση θέλει η κυβέρνηση

Ο Αλ. Τσίπρας όμως επέλεξε να αξιοποιήσει το δικαίωμα που του δίνει ο Κανονισμός της Βουλής για μετατροπή της πρότασης δυσπιστίας σε πρόταση παροχής ψήφου εμπιστοσύνης, ώστε η κοινοβουλευτική διαδικασία να αποτελέσει μία εφ όλης της ύλης συζήτηση.

Ο Αλ. Τσίπρας, αλλά κι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης που απάντησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας, επισήμαναν ότι η ΝΔ επιχειρεί να ξεφύγει από τα επίδικα της επικείμενης τριπλής εκλογικής μάχης, όπως τα θετικά μηνύματα από το πεδίο της οικονομίας που δίνουν την δυνατότητα για σημαντικά μέτρα ελάφρυνσης των πολιτών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα