Lollapalooza: Το μεγάλο αμερικανικό φεστιβάλ επιστρέφει τέλη Ιουλίου

Lollapalooza: Το μεγάλο αμερικανικό φεστιβάλ επιστρέφει τέλη Ιουλίου
Από παλαιότερο φεστιβάλ. Shutterstock

Η αφρόκρεμα της εναλλακτικής ροκ , του πανκ και της heavy metal επιστρέφει στη σκηνή του Lollapalooza απο τις 29 Ιουλίου έως την 1η Αυγούστου.

Ξεκίνησε το 1991 χάρη σε μια πρωτοβουλία του Πέρι Φάρελ των Jane’s Addiction, κι είναι ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ του κόσμου. Στις τέσσερις μέρες της διάρκειάς του, το πάρκο Γκραντ του Σικάγο υποδέχεται την εκάστοτε αφρόκρεμα της εναλλακτικής ροκ, του πανκ, της χέβι μέταλ, του χιπχόπ και της ηλεκτρονικής μουσικής. Λολαπαλούζα, βεβαίως-βεβαίως (Lollapalooza, για τους οπτικούς τύπους). Το οποίο πέρυσι, μες στην τούρλα της πανδημίας, δεν έγινε φυσικά –μόνο κάτι στριμαρίσματα χωρίς αντίτιμο μεταδόθηκαν.

 Κι ενώ όλα έδειχναν πως ούτε και φέτος δεν θα γινόταν, το Λολαπαλούζα έκανε την ανατροπή. Καίτοι επισήμως δεν έχει ακόμη εκδοθεί ανακοίνωση των διοργανωτών, το Variety, επικαλούμενο πηγές εκ των έσω, έβγαλε την είδηση: το φεστιβάλ θα λάβει χώρα, τελικά, μεταξύ 29 Ιουλίου και 1ης Αυγούστου. Του 2021, εννοείται…

 Πιθανολογείται, μάλιστα, ότι οι αρχές θα δώσουν άδεια για ολική ή σχεδόν ολική πληρότητα σε σχέση με τον αριθμό των θεατών. Ήδη από τον περασμένο μήνα, η δήμαρχος του Σικάγο, Λόρι Λάιτφουτ, είχε γνωστοποιήσει ότι προοδευτικά η μητρόπολη του Ιλινόι θα χαλάρωνε τους περιορισμούς επιτρέποντας συναθροίσεις 15 ατόμων ανά 1.000 τετραγωνικά πόδια (σχεδόν 93τ.μ.). Μια τέτοια τσιφούτικη χωροταξική διευθέτηση, βέβαια, δεν έχει καμία σχέση με αυτό που πραγματικά γίνεται στο Λολαπαλούζα (ή σε οποιοδήποτε μουσικό φεστιβάλ της οικουμένης), αλλά, ως γνωστόν, κάθε αρχή και δύσκολη.

 Προς το παρόν, πάντως, ο ιστότοπος του φεστιβάλ δεν έχει επικαιροποιηθεί, παραμένοντας στην σα-να-πούμε διοργάνωση του 2020. Σύμφωνα, ωστόσο, με αξιόπιστες πληροφορίες μες στην επόμενη βδομάδα θα αρχίσουν να ανακοινώνονται οι πρώτοι καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στο φετινό Λολαπαλούζα. 

 Προφανώς η επιστροφή του φεστιβάλ του Σικάγο per se δεν αφορά πολύ κόσμο στα μέρη μας, αλλά συνιστά μια ισχυρή ένδειξη περί του τι μας μέλλεται κι εμάς –αργά ή γρήγορα. Εν προκειμένω, ο Μάικλ Ραπίνο, διευθύνων σύμβουλος της Live Nation, της μεγαλύτερης διοργανώτριας ζωντανού θεάματος παγκοσμίως, δήλωνε σε πρόσφατη ιντερνετική συνέντευξή του «Στις ΗΠΑ, κάποια φεστιβάλ θα επανεκκινήσουν μες στον Ιούλιο. Στο ΗΒ, θεωρώ πως θα είμαστε οκέι από Ιούλιο και μετά, ενώ ο υπόλοιπος κόσμος υπολείπεται ακόμη μερικούς μήνες.» Υπομονή, συνεπώς… 

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα