Η “αναδίπλωση” της Φώφης μετά την επιστολή της Νάντιας και την αντίδραση της “δεξιάς πτέρυγας”

Η “αναδίπλωση” της Φώφης μετά την επιστολή της Νάντιας και την αντίδραση της “δεξιάς πτέρυγας”
Φώφη Γεννηματά Eurokinissi

Αρνείται κοινές πρωτοβουλίες με τον Αλέξη Τσίπρα για τα εργασιακά η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Οργή της ηγεσίας για την κίνηση της βουλευτού του Δυτικού Τομέα, που θέτει πολιτικό θέμα στο κόμμα, με αποτέλεσμα να επέρχεται η εσωστρέφεια

Άνω-κάτω έχει γίνει και πάλι το Κίνημα Αλλαγής, μετά την δημοσιοποίηση της επιστολής της Νάντιας Γιαννακοπούλου προς τη Φώφη Γεννηματά και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, με την οποία η βουλευτής Δυτικού Τομέα θέτει ουσιαστικά πολιτικό ζήτημα στη Χαριλάου Τρικούπη.

Η επιστολή Γιανακοπούλου, όπως έγραψαν από χθες τα «Παιχνίδια Εξουσίας», δεν αποτελεί παρά την κορυφή του παγόβουνου της εσωτερικής διαμάχης που έως τώρα διεξάγεται στο παρασκήνιο της Χαριλάου Τρικούπη, για το χαρακτήρα, τη φυσιογνωμία και τη στρατηγική του κόμματος, μετά την έλευση της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία και τον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

 Η «δεξιά πτέρυγα» του κόμματος αρνείται, ουσιαστικά να απεμπλακεί το ΚΙΝΑΛ από την προσέγγιση με τη Νέα Δημοκρατία, ακόμα και τώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός, κυρίως όμως αρνείται και να συζητήσει ακόμα και αυτή την ομαλοποίηση των σχέσεων με τον ΣΥΡΙΖΑ, πολύ περισσότερο το ενδεχόμενο κοινών πρωτοβουλιών και προγραμματικής συζήτησης μαζί του.

Η Φώφη Γεννηματά, μετά τις αντιδράσεις, προχώρησε σε μερική, έστω, αναδίπλωση της πολιτικής της, καθώς ναι μεν διατηρεί τους υψηλούς τόνους κατά της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού, έκοψε όμως ταυτόχρονα τις όποιες γέφυρες επιχειρήθηκαν να δημιουργηθούν με την αξιωματική αντιπολίτευση. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ απέρριψε την πρόταση Τσίπρα για κοινή νομοθετική πρωτοβουλία για την πρώτη κατοικία, αν και γνωρίζει ότι θα πιεστεί πολύ από την επίθεση φιλίας του ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα.

Το βασικό ερώτημα, ωστόσο, που δεν έχει απαντηθεί είναι εάν η «αναδίπλωση» της ηγεσίας της Χαριλάου Τρικούπη μετά τις αντιδράσεις είναι οριστική, που αυτή τη στιγμή δείχνει και το πιθανότερο, ή εάν είναι μια τακτική κίνηση για προκειμένου να κερδίσει χρόνο, αναμένοντας τις νέες συνθήκες που θα δημιουργηθούν από τυχόν φθορά της κυβέρνησης.

Στη Χαριλάου Τρικούπη, πάντως, υπάρχει οργή κατά της Νάντιας Γιαννακοπούλου, καθώς θεωρείται πως με την επιστολή της θέτει πολιτικό θέμα στο κόμμα, κατ’ ουσίαν θέτει θέμα ηγεσίας, επαναφέροντας την εσωστρέφεια και την απογοήτευση σε στελέχη και ψηφοφόρους του κόμματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα