Ο Δ. Παπαδημούλης καλεί τον Μ. Σχοινά να ζητήσει ο ίδιος αλλαγή του τίτλου του χαρτοφυλακίου του

Ο Δ. Παπαδημούλης καλεί τον Μ. Σχοινά να ζητήσει ο ίδιος αλλαγή του τίτλου του χαρτοφυλακίου του
Ο Μαργαρίτης Σχοινάς Eurokinissi

Πλειοψηφία υπέρ της αλλαγής του ονόματος στην Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου.

Να ζητήσει ο ίδιος επισήμως την αλλαγή του τίτλου του χαρτοφυλακίου του προτρέπει τον Μαργαρίτη Σχοινά ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Η ονομασία του χαρτοφυλακίου ως χαρτοφυλάκιο “Προστασίας του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής”, ως γνωστόν, έχει προκαλέσει πολύ μεγάλες αντιδράσεις στις Βρυξέλλες, ιδίως μετά την επικριτική παρέμβαση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αλλά και την παρέμβαση της Μαρί Λεπέν, της επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς, που χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη ονομασία ως “ιδεολογική νίκη” της!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην αρμόδια Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου, που συζητά τις υποψηφιότητες, υπάρχει πλειοψηφία για αλλαγή της ονομασίας, καθώς υπέρ τάσσονται σοσιαλιστές, πράσινοι, φιλελεύθεροι και αριστερά, ενώ και η ίδια η νέα Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αρχίζει και σκέπτεται την αναδίπλωσή της. Αναδίπλωση που, ίσως, τη βοηθήσει να περάσει ευκολότερα από το Ευρωκοινοβούλιο τον Ούγγρο Επίτροπο Λάζλο Τροσκάνι, που ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο για τη Γειτνίαση και τη Διεύρυνση της ΕΕ. Μια επιλογή θυμίζει τον λύκο που φυλάει τα πρόβατα, καθώς είναι γνωστές οι θέσεις της κυβέρνησης Όρμπαν και για τη διεύρυνση και για τη γειτνίαση, ενώ και ο ίδιος, ως υπουργός Δικαιοσύνης, έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην επίθεση της ουγγρικής κυβέρνησης στο δικαστικό σύστημα της χώρας του.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς, όπως αποκάλυψαν τα “Παιχνίδια Εξουσίας”, τάσσεται και ο ίδιος υπέρ της αλλαγής του ονόματος του χαρτοφυλακίου του, ενώ φέρεται να το έχει συζητήσει και με την ηγεσία της ΕΕ. Ίσως, ωστόσο, το να ταχθεί δημοσίως υπέρ, προκαταλαμβάνοντας και τις εξελίξεις, θα είναι ακόμα θετικότερο για τον ίδιο και θα τον διευκολύνει στο όντως πολύ δύσκολο έργο που αναλαμβάνει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα