Στις 10 Ιουνίου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός, στις 7 Ιουλίου οι κάλπες

Στις 10 Ιουνίου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός, στις 7 Ιουλίου οι κάλπες
Αλέξης Τσίπρας AP

«Η Φώφη έδιωξε τον Βενιζέλο, αλλά κρατά την πολιτική του» τονίζουν στο κυβερνών κόμμα για τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ. Προγραμματικός λόγος και διλήμματα για τις βουλευτικές εκλογές. Συνεχείς περιοδείες του πρωθυπουργού και κορυφαίων υπουργών, αίτημα για ντιμπέιτ.

Είναι πλέον οριστικό: Την Δευτέρα 10 Ιουνίου θα μεταβεί ο πρωθυπουργός στο Προεδρικό Μέγαρο και θα ζητήσει και επισήμως την προκήρυξη πρόωρων εκλογών για τις 7 Ιουλίου.

Από το πρωί της Δευτέρας ξεκινούν συνεχείς επαφές και συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου για τη διαμόρφωση της οριστικής τακτικής για την προεκλογική περίοδο, μέσα σε βαρύ είναι αλήθεια κλίμα, μετά και τα αποτελέσματα του Β΄ Γύρου των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει να προβάλλει αυτή τη φορά περισσότερο προγραμματικό λόγο , με έμφαση στη στήριξη της μεσαίας τάξης, ενώ θα επαναφέρει και τα διλήμματα της προεκλογικής περιόδου, με επίκεντρο   «αν θα συνεχιστεί η προοδευτική διακυβέρνηση ή αν η χώρα θα γυρίσει πίσω στις μνημονιακές πολιτικές». Στο πλαίσιο αυτό αναβαθμίζεται ο ρόλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος και συγκεκριμένων κυβερνητικών στελεχών, ενώ περνούν σε δεύτερη μοίρα στελέχη που έχουν προκαλέσει με τη συμπεριφορά τους.

Ο πρωθυπουργός θα πάρει πάνω του την προεκλογική εκστρατεία, πλην όμως αυτή τη φορά θα περιοδεύσουν στα μεγάλα κέντρα της χώρας και κορυφαία στελέχη. Στόχος είναι έως την Κυριακή να έχει ολοκληρωθεί η κατάρτιση των ψηφοδελτίων ή έστω το μεγαλύτερο μέρος αυτών, ώστε να απομείνει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας το οποίο αποτελεί και προνομία του Προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα.

Στη Διακομματική Επιτροπή του υπουργείου Εσωτερικών ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει να πραγματοποιηθεί ντιμπέιτ μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ βεβαίως θα διεξαχθεί  εάν όλα κυλήσουν ομαλά πρωτίστως ντιμπέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Το κλίμα πάντως στο κυβερνών κόμμα είναι ιδιαίτερα βαρύ μετά και τα αποτελέσματα στις περιφέρειες και τους δήμους, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη όπου συζητήθηκε η – ουσιαστικά – αποπομπή του Ευάγγελου Βενιζέλου από τη Φώφη Γεννηματά.

«Η Φώφη έδιωξε τον Βενιζέλο αλλά κράτησε την πολιτική του» είναι η εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκεκριμένη εξέλιξη, ενώ έχει κάνει εντύπωση στην Κουμουνδούρου ο «μονομέτωπος» – όπως υποστηρίζουν- αγώνας κατά του ΣΥΡΙΖΑ από τη Φώφη Γεννηματά κατά τις χθεσινές της δηλώσεις και συνεντεύξεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα