Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας: Η Google τιμά με doodle τις γυναίκες όλου του κόσμου

Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας: Η Google τιμά με doodle τις γυναίκες όλου του κόσμου

Στην 8η Μαρτίου και τις γυναίκες του πλανήτη είναι αφιερωμένο το σημερινό doodle της Google. Δείτε το slideshow που τιμά κάθε γυναίκα.

Στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι αφιερωμένο το σημερινό doodle της Google, η οποία αποφάσισε να τιμήσει της γυναίκες όλου του κόσμου αλλά και την 8η Μαρτίου που έχει θεσπιστεί ως ημέρα μνήμης και τιμής στους αγώνες για τα γυναικεία δικαιώματα.

Πρόκειται για ένα slideshow, το οποίο ξεκινά προβάλλοντας γυναίκες από κάθε χώρα και συνεχίζει με κινούμενες εικόνες που δείχνουν τις διαφορετικές εκφάνσεις της καθημερινότητάς τους αλλά και της εργασίας τους, με γυναίκες γιατρούς, μηχανικούς σχεδιάστριες μόδας, φωτογράφους, σχεδιάστριες, με ορισμένα στιγμιότυπα να είναι αφιερωμένα και στις εργαζόμενες μητέρες.

Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

Η Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας γιορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε χρόνο ως ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών.

Ενώ η πρώτη τήρηση της Ημέρας της Γυναίκας πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 1909 στη Νέα Υόρκη, η 8η Μαρτίου προτάθηκε από τη Διεθνή Διάσκεψη Γυναικών του 1910 ώστε να καθιερωθεί μια “Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας”. Αφού οι γυναίκες κέρδισαν το δικαίωμα ψήφου στη Σοβιετική Ρωσία το 1917, η 8η Μαρτίου καθιερώθηκε ως εθνική αργία εκεί. Την εποχή εκείνη εορταζόταν κατά κύριο λόγο από το σοσιαλιστικό κίνημα και τις κομμουνιστικές χώρες μέχρι την υιοθέτησή της το 1975 από τα Ηνωμένα Έθνη. Το 1977, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών κάλεσε τα κράτη μέλη να ανακηρύξουν την 8η Μαρτίου ως Ημέρα του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των γυναικών και την παγκόσμια ειρήνη.

Δείτε το σχετικό doodle:

Τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, θέλουμε να θυμίσουμε τις υπόλοιπες 364 ημέρες του χρόνου, που μπορεί να μην λέγονται ημέρες της γυναίκας, αλλά είναι. Η 24 MEDIA ενώνει τις δυνάμεις των Μέσων της κάνοντας μια κοινή ετήσια αναδρομή του περιεχομένου που έχει παράξει με στόχο τη στήριξη των γυναικών σε κάθε τους μάχη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα