Τσιτσιπάς – Ιβάσκα 2-0: Στα προημιτελικά του Rotterdam Open ο Στέφανος

Τσιτσιπάς – Ιβάσκα 2-0: Στα προημιτελικά του Rotterdam Open ο Στέφανος
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς AP Photo/Andy Brownbill

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 2-0 σετ του Λευκορώσου Ίλια Ιβάσκα για να προκριθεί στα προημιτελικά του Rotterdam Open. Τον Ντε Μινόρ θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο.

Την θέση του στα προημιτελικά του Rotterdam Open έκλεισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς (No4) που επικράτησε του Λευκορώσου, Ίλια Ιβάσκα (No48) με 2-0 σετ (6-4, 6-1). Ο Έλληνας ήταν κυρίαρχος από τα μισά του πρώτου σετ και μετά εκεί όπου ένα μπρέικ ήταν αρκετό για να πάρει την αυτοπεποίθηση που ήθελε και να μην κοιτάξει πίσω.

Όπως γράφει το SPORT24, ο Ιβάσκα πάλεψε απέναντι στον Τσιτσιπά όμως η διαφορά δυναμικότητας ήταν εμφανής και ο Έλληνας ήταν εκείνος που κυριάρχησε στο δεύτερο σετ (προηγήθηκε με 5-0 στα γκέιμ) και έκλεισε το ματς με 6-1. Στα προημιτελικά στην Ολλανδία θα αντιμετωπίσει τον Άλεξ Ντε Μινόρ (No34).

Ο αγώνας

Ο Τσιτσιπάς έδειξε από νωρίς τα δόντια του στο πρώτο σετ απέναντι στον Ιβάσκα. Δυσκόλεψε πολύ τον αντίπαλό του με τα πολύ δυνατά σερβίς του και τον απείλησε από νωρίς με πολλαπλά μπρέικ. Ο Λευκορώσος άντεξε στην πίεση του Έλληνα, όμως ο Στέφανος πάτησε το γκάζι όταν έπρεπε και έκλεισε το πρώτο σετ με μπρέικ στο σερβίς του Ιβάσκα (6-4).

Με φόρα από την κατάκτηση του πρώτου σετ, ο Στέφανος ήταν κυρίαρχος στην αρχή του δεύτερου, έκανε από νωρίς μπρέικ στο σερβίς του Ιβάσκα και βρέθηκε μπροστά με 3-0 στα γκέιμ. Ο Λευκορώσος υπέπεσε σε αβίαστα λάθη και έδωσε πατήματα στον Έλληνα που φυσικά τα εκμεταλλεύτηκε. Ο Ιβάσκα κατάφερε να πάρει μόλις ένα γκέιμ στο δεύτερο σετ, με την πρόκριση να πηγαίνει στα χέρια του Έλληνα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα