ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Η Diana Campbell

Μία συζήτηση στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης καταρρίπτει τα όρια μεταξύ της τέχνης και άλλων πεδίων

Στις συναντήσεις με τίτλο Contemporary Groundbreakers θα γνωρίσουμε ανθρώπους της τέχνης που έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους στον δικό του τομέα δράσης ο καθένας, θέτοντας νέα ερωτήματα, εκφράζοντας προβληματισμούς, αμφισβητώντας τα δεδομένα και ανοίγοντας, τελικά, νέες διαδρομές στη σύγχρονη τέχνη.

Το παράρτημα της εθνικής Πινακοθήκης στο Ναύπλιο

Μύθοι και Σύμβολα "εισβάλλουν" στο Παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης στο Ναύπλιο

Η περιοδική έκθεση, "Μύθοι και Σύμβολα στη Νεοελληνική Τέχνη, (19ος-αρχές 20ού αιώνα)" θα παρουσιαστεί στο Παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης στο Ναύπλιο με σκοπό να διαφανεί η δημιουργικότητα των Ελλήνων καλλιτεχνών που υιοθετούν, εξελίσσουν και μεταλλάσσουν το περιεχόμενο και τη μορφή του μύθου σε νέες προτάσεις έκφρασης, καθώς και οι διαφορετικές εικαστικές αφετηρίες των δημιουργών.

Plásmata ΙΙ: Ioannina

Αλλόκοτα Plásmata καταλαμβάνουν τη λίμνη Παμβώτιδα στα Ιωάννινα

Από το Πεδίον του Άρεως στα Γιάννενα, από το πάρκο στη λίμνη, τα Plásmata ΙΙ της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, ανθρώπινα, παράξενα, ψηφιακά, μεταφυσικά, κατοικούν στην πόλη των Ιωαννίνων, για τρεις εβδομάδες, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2023.

Έκθεση φωτογραφίας στο ΚΠΙΣΝ

80 φωτογραφίες-ντοκουμέντο "ξεσκεπάζουν" ζητήματα της παγκόσμιας υγείας στο ΚΠΙΣΝ

Μία έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στην επέτειο των 75 χρόνων λειτουργίας του ΠΟΥ, στην προσφορά του μέχρι σήμερα, αλλά και στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που κατά καιρούς αναδύονται. 

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα Μουσεία και τα μάτια μας - Διεθνής Ημέρα με ελεύθερη είσοδο και εκδηλώσεις

Διεθνής Ημέρα Μουσείων στις 18 Μαΐου και είναι μία ευκαιρία να αναλογιστούμε ξανά τον σπουδαίο ρόλο των χώρων τέχνης στη σύγχρονη κοινωνία. Το φετινό μήνυμα και οι εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο.

Εθνική Πινακοθήκη

Διεθνής Ημέρα Μουσείων με περίπατο και ξενάγηση στον υπέροχο κήπο της Εθνικής Πινακοθήκης

Η σημερινή μορφή του κήπου ενός από τα πιο αγαπητά μουσεία της πόλης είναι αποτέλεσμα της μακρόχρονης και εντατικής συνεργασίας επιστημόνων από διαφορετικά γνωστικά πεδία.

Παλαιότερη έκθεση στο Μουσείο

Η νέα έκθεση του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης αφορά τη μέρα που άλλαξε τον κόσμο

Στα τέλη της χρονιάς θα δούμε την έκθεση «Χαιρώνεια, 2 Αυγούστου 338 π.Χ.: Μια μέρα που άλλαξε τον κόσμο» που εντάσσεται στη νέα σειρά αρχαιολογικών εκθέσεων που θα επικεντρώνονται στην αφήγηση σημαντικών γεγονότων της ανθρώπινης ιστορίας.

MONUMENT: NO ONE IS LOST

EVROVIZION: Ρατσισμός, εθνικισμός, περιβαλλοντική κρίση - Μία έκθεση για το μέλλον της Ευρώπης

Οκτώ καλλιτέχνες και καλλιτέχνιδες από διαφορετικές χώρες προσεγγίζουν την τρέχουσα κοινωνικοπολιτική κατάσταση της Ευρώπης εστιάζοντας στις παρυφές της.

Βουνά από ρούχα που καταλήγουν σε χωματερές συνθέτουν τη νέα υπαίθρια εγκατάσταση στο ΚΠΙΣΝ

Βουνά από ρούχα που καταλήγουν σε χωματερές συνθέτουν τη νέα υπαίθρια εγκατάσταση στο ΚΠΙΣΝ

Η κολεκτίβα NEST παρουσιάζει στην Αθήνα τη μεγάλης κλίμακας εγκατάσταση “Return to Sender”, η οποία δημιουργήθηκε ειδικά για την Documenta 15 (2022). Στο ΚΠΙΣΝ παρουσιάζεται η πρώτη εκδοχή της μετά το Κάσσελ.

Χρίστος Καράς

Πέθανε ο ζωγράφος Χρίστος Καράς

Έφυγε από τη ζωή στα 93 του χρόνια ο σπουδαίος ζωγράφος Χρίστος Καρράς. Το 2001 η Ακαδημία Αθηνών του απένειμε βραβείο για το σύνολο του έργου του. Ποιος ήταν.