Μητσοτάκης: Αρκετά με τους ντεμέκ πιστούς και τους ντεμέκ πατριώτες

Μητσοτάκης: Αρκετά με τους ντεμέκ πιστούς και τους ντεμέκ πατριώτες
Ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη Eurokinissi

Με αιχμές κατά "Νίκης" και Βελόπουλου και με αναφορές στο μεταναστευτικό και την Τουρκία, ο πρόεδρος της ΝΔ απευθύνθηκε στους δεξιούς ψηφοφόρους εν όψει των εκλογών της Κυριακής

Νέα επίθεση σε “Νίκη” και τον Κυριάκο Βελόπουλο εξαπέλυσε από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μία ύστατη προσπάθεια να συσπειρώσει το δεξιό ακροατήριο λίγες ημέρες πριν τη διεξαγωγή των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

“Προσέξτε, τίποτε δεν έχει κριθεί ακόμη”, είπε ο κ.Μητσοτάκης στους ψηφοφόρους της ΝΔ, υπενθυμίζοντας ότι το πρωί της 25ης Ιουνίου οι κάλπες θα είναι άδειες. “Εδώ στην περιφέρεια Θεσσαλονίκης τα ποσοστά μας έχουν ακόμη περιθώρια ανόδου” σημείωσε και πρόσθεσε: “Να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους και να πάρει αυτή η πόλη τη θέση που της αξίζει”. Χαρακτήρισε δε τη Θεσσαλονίκη “απόρθητο κάστρο της αυτοδύναμης και παντοδύναμης Ελλάδας”.

Πολλές ακραίες φωνές στη Βουλή δεν σημαίνει κατ ανάγκην πολυφωνία. Αλλά ίσως το αντίθετο. Να οδηγηθούμε σε μία δημοκρατική κακοφωνία. ένα φρένο στο αποτέλεσμα και στη δημιουργία και ένα κίνδυνο στην ακυβερνησία”, είπε στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης καρφώνοντας την Ελληνική Λύση και τη Νίκη.

Έκανε λόγο για νεόκοπους ηγέτες και προσωποπαγή σχήματα που όπως υποστήριξε “ νοθεύουν τελικά τις ιδέες που επικαλούνται”. Κατηγόρησε Ελληνική Λύση και Νίκη -χωρίς να τις κατονομάσει- για δήθεν φιλοπατρία και καπηλεία της Ορθοδοξίας.

Υποστήριξε μάλιστα ότι με τη συμπεριφορά τους “προσβάλουν το σταυρό και τη γαλανόλευκη” και δήλωσε: “Αρκετά με τους ντεμέκ πιστούς και τους ντεμέκ πατριώτες”.

Σχολίασε ότι κάποιοι τολμούν να επικαλούνται τη θρησκεία, “εδώ στην πόλη καμάρι του Βυζαντίου” και άλλοι να μονοπωλούν την εθνική συνείδηση, διερωτώμενος: “Σε ποιους τα λένε αυτά; Σε εσάς, τους Μακεδόνες της πρώτης γραμμής;”

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: “Είμαι εδώ για να μιλήσω για τον πατριωτισμό της ευθύνης”. Και εκτίμησε ότι “οι Έλληνες δεν βλέπουν στον πατριωτισμό ένα φθηνό νόμισμα που εξαργυρώνονται στις εκλογές”, αλλά και ότι “αναγνωρίζουν στη ΝΔ, ότι εμείς κάναμε την πατρίδα πιο ισχυρή με έργα και όχι με λόγια” .

Προειδοποίησε δε ότι επίκεινται νέες επικίνδυνες προκλήσεις στην επόμενη τετρατία, αναφερόμενος στο μεταναστευτικό και την “απρόβλεπτη Τουρκία”. Σημείωσε δε ότι η Τουρκία έχει ήδη σταθερή ηγεσία και υποστήριξε ότι: “Η ελληνική απάντηση θα πρέπει να είναι με τη σειρά της μία επιλογή εθνικής σιγουριάς και εθνικής προκοπής”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ διαβεβαίωσε ότι ο φράχτης στον Έβρο θα επεκταθεί και τα εξοπλιστικά πρόγραμμα θα συνεχιστούν, σχολιάζοντας: “Ηρθε η ώρα να ξεχωρίσουν κάποτε οι δήθεν πατριώτες των κούφιων λόγων, από τους αληθινούς πατριώτες της πράξης”.

Ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε εκ νέου 10.000 προσλήψεις στην υγεία, οι 1.000 εκ των οποίων στο ΕΚΑΒ. Αναφέρθηκε στο Μετρό Θεσσαλονίκης και σε μεγάλα έργα όπως το flyover και το νέο προβλήτα στο λιμάνι.

“Μπορεί το Μάιο οι πολίτες να μαύρισαν το ψέμα και το διχασμό. Όμως όλα αυτά είναι μόνο μηνύματα. Γεγονότα θα αποτελέσουν μόνο όταν ξαναγίνουν ψήφοι στην κάλπη“, δήλωσε επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ.

Επιτέθηκε εκ νέου στον Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ “ξεχνά ότι το ναυάγιο στην Πύλο έγινε σε διεθνή ύδατα, ξεχνά να πει μία κουβέντα για τους διακινητές και στρέφει τα πυρά του εναντίον της πατρίδας του, εναντίον του Λιμενικού”.

Ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε όμως και στο Νίκο Ανδρουλάκη, τον οποίο κατηγόρησε ότι “θέλει να γίνει ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, ρισκάροντας ακόμη και τρίτες εκλογές τον Αύγουστο”, ενώ διερωτήθηκε με νόημα “αν αυτό θέλουν και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ στη συνέχεια έκανε ευθέως άνοιγμα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ λέγοντας: “Την Κυριακή δεν ψηφίζουμε για τον δεύτερο ή τον τρίτο στη Βουλή, δεν ψηφίζουμε για αντιπολίτευση, ψηφίζουμε για κυβέρνηση” και καταλήγοντας: “Ας το σκεφτούν αυτό και όσοι δίστασαν το Μάιο, αλλά θεωρώ ότι τώρα η συνείδηση τους, τους καλεί δίπλα μας.

Κάλεσε δε όλους τους πολίτες να απορρίψουν φωνές που καπηλεύονται αξίες, “είτε από εκπροσώπους εγκληματιών με αίμα στα χέρια, είτε από νεόκοπους πατριώτες, είτε από ηγέτες που επικαλούνται την πίστη της αγάπης, αλλά με λόγια μίσους”. Υποστήριξε ότι “όλους αυτούς δεν πρέπει να τους αφήσουμε να γίνουν εστίες μόνιμης ασυνεννοησίας” και τόνισε: “Δεν δίνουμε αψήφιστα την ψήφο μας. Όχι πειράματα με το μέλλον της χώρας”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα