Black out: Έρευνα για τα αίτια της φωτιάς στον υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ στον Ασπρόπυργο

Black out: Έρευνα για τα αίτια της φωτιάς στον υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ στον Ασπρόπυργο
Η εικόνα από την είσοδο του υποσταθμού News 24/7

Μέχρι στιγμής από την έρευνα του μικτού κλιμακίου Πυροσβεστικής, Αστυνομίας και τεχνικών του ΑΔΜΗΕ, δεν έχει εντοπιστεί κάτι ύποπτο για τη φωτιά στον υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ που οδήγησε σε διακοπές ρεύματος. Ποια είναι η πιθανότερη εκδοχή.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του μικτού κλιμακίου αντρών του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και τεχνικών του ΑΔΜΗΕ, για να διαπιστωθεί πού οφείλεται η έκρηξη και φωτιά που ξέσπασε περίπου στις 11 χθες το βράδυ, στον υποσταθμό υπερυψηλής τάσης του ΑΔΜΗΕ, στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου, που είχε ως συνέπεια να προκληθεί blackout στη μισή Αττική και σε αρκετές περιοχές της Πελοποννήσου.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει εντοπιστεί κάτι ύποπτο και έτσι εικάζεται πως η φωτιά ξέσπασε ύστερα από έκρηξη σε μετασχηματιστή, πιθανόν μετά από βραχυκύκλωμα, όπως ανέφεραν και οι πρώτες μαρτυρίες.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα και κατέστρεψε ένα μικρό μέρος των εγκαταστάσεων έκτασης περίπου 150 τ.μ., χωρίς να επεκταθεί περισσότερο χάρη στις έγκαιρες προσπάθειες των ισχυρών δυνάμεων της Πυροσβεστικής που επιχείρησαν στο σημείο, ενώ δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί. Από την φωτιά απελευθερώθηκε «clophen» δημιουργώντας τοξικό νέφος στην περιοχή, ευτυχώς όχι σε μεγάλη ποσότητα και έτσι δεν δόθηκε εντολή εκκένωσης προς τους κατοίκους από την Πολιτική Προστασία.

Για το περιστατικό, η επίσημα ανακοίνωση της Πυροσβεστικής αναφέρει:

«Υπό έλεγχο, τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε υποσταθμό της ΑΔΜΗΕ στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου.

Στο έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ενώ συνδρομή παρείχαν δύο ειδικά πυροσβεστικά οχήματα κατάσβεσης πυρκαγιών σε διυλιστήρια και δυνάμεις της 1ης ΕΜΑΚ.

Επίσης, συνδρομή παρείχε η Πολιτική Προστασία με 4 υδροφόρες ενώ δυνάμεις της  ΕΛΑΣ και του ΕΚΑΒ ήταν παρούσες από την πρώτη στιγμή.

Εξ αιτίας της διακοπής ηλεκτροδότησης σε διάφορες περιοχές της Αττικής οι Πυροσβεστικές δυνάμεις χρειάστηκε να επέμβουν σε 18 περιπτώσεις για απεγκλωβισμό ατόμων από ανελκυστήρες στις περιοχές: Καλλιθέα, Καισαριανή, Κεραμικός, Πετράλωνα, Αιγάλεω, Κερατσίνι, Κορυδαλλός. Μεικτό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. και του Π.Σ. διερευνούν τα αίτια της πυρκαγιάς».

Μεγάλη φωτιά σε υποσταθμό της ΔΕΗ στον Ασπρόπυργο News 24/7
 
Η εικόνα από την είσοδο του υποσταθμού της ΔΕΗ στον Ασπρόπυργο News 24/7

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version