Δολοφονία 19χρονου Άλκη: Ανθρωποκυνηγητό για τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους – Στη δημοσιότητα βίντεο της επίθεσης

Δολοφονία 19χρονου Άλκη: Ανθρωποκυνηγητό για τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους – Στη δημοσιότητα βίντεο της επίθεσης
Το σημείο που έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Άλκης στη Θεσσαλονίκη SOOC

Για σεσημασμένο χούλιγκαν κάνουν λόγο οι αρχές για τον 23χρονο συλληφθέντα που κατηγορείται για εμπλοκή στη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

Σοκαρισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο τις τελευταίες ημέρες το νέο περιστατικό οπαδική βίας και τη δολοφονική επίθεση εναντίον του 19χρονου Άλκη που έλαβε χώρα το βράδυ της Τρίτης στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, αμαυρώνοντας για ακόμη μια φορά τον χώρο του ποδοσφαίρου.

Οι έρευνες της Αστυνομίας για την ταυτοποίηση και σύλληψη των υπόλοιπων εμπλεκόμενων στη δολοφονική επίθεση εναντίον του 19χρονου βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη μετά τη σύλληψη του 23χρονου αλβανικής καταγωγής που φέρεται να εμπλέκεται στο περιστατικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Open ο 23χρονος συλληφθείς φέρεται να εμφανίστηκε ιδιαίτερα σκληρός στη διάρκεια της ανάκρισής του από τους αστυνομικούς. Κατά τις ίδιες πληροφορίες δεν εμφανίζεται να έχει παραδεχτεί κάτι από αυτά που κατηγορείται, αντίθετα φέρεται να υποστηρίζει ότι δεν έχει σχέση με το περιστατικό.

Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί αύριο, Πέμπτη, στον Εισαγγελέα.

Παράλληλα το φως της δημοσιότητας βλέπει ένα ανατριχιαστικό βίντεο – ντοκουμέντο στο οποίο αποτυπώνεται καρέ καρέ η επίθεση σε βάρος του 19χρονου φίλου του Άρη.

Οι αστυνομικές αρχές έχουν συγκεντρώσει υλικό από κάμερες ασφαλείας, που έχουν καταγράψει τη διαδρομή των αυτοκινήτων, με τα οποία έφτασαν και έφυγαν από το σημείο της δολοφονίας οι δράστες, ενώ υπάρχουν και μαρτυρίες και περιγραφές σημαντικών αυτοπτών μαρτύρων.

Στο βίντεο φαίνεται η στιγμή που οι δράστες χτυπούν με μανία τα θύματά τους – μεταξύ των οποίων και ο 19χρονος Άλκης – και στη συνέχεια τρέπονται σε φυγή.

Δολοφονία 19χρονου Άλκη – Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης:

Όπως φαίνεται στο βίντεο, οι δράστες χτυπούν με μανία την παρέα των παιδιών. Στη συνέχεια κάποιοι από αυτούς επιστρέφουν στα αυτοκίνητα, (ένα σκούρο και ένα λευκό), ενώ μένει πίσω ένας ο οποίος γυρίζει τελευταίος στο αυτοκίνητο.

Ο δράστης που έμεινε πίσω (πιθανώς για να αποτελειώσει το θύμα του) τρέχει και επιβιβάζεται στο αυτοκίνητο. Τα αυτοκίνητα φεύγουν, πίσω τους εμφανίζεται κόσμος που προσπαθεί να τους σταματήσει.

Ο 23χρονος ενεπλάκη σε ένα ακόμα επεισόδιο λίγες ώρες πριν τη δολοφονία

Από ένα εκ των θυμάτων της επίθεσης αναγνωρίστηκε ο 23χρονος αλβανικής καταγωγής και οργανωμένος οπαδός του ΠΑΟΚ, ως ένας εκ των φερόμενων δραστών που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση.

Στην παρέα του άτυχου Άλκη υπενθυμίζεται πως ήταν ένας ακόμη 19χρονος και ένας 20χρονος που μεταφέρθηκαν ελαφρά τραυματισμένοι στο Νοσοκομείο ‘Παπανικολάου’, μετά την επίθεση που δέχτηκαν στην περιοχή του Χαριλάου από περίπου 10 άτομα που βγήκαν από δύο αυτοκίνητα.

Ακόμη δεν έχει διαπιστωθεί αν ήταν εκείνος που τον μαχαίρωσε ή αν ήταν μόνο εκείνος που μαχαίρωσε, καθώς η έρευνα συνεχίζεται και αναμένονται και τα αποτελέσματα από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για το μικρό δρεπάνι που βρέθηκε στο σημείο και ενδεχομένως χρησιμοποιήθηκε στον φόνο, ενώ η παρουσία του στο περιστατικό επιβεβαιώνεται και από βιντεοληπτικό υλικό που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί. Ο συλληφθείς ήταν επίσης ο ιδιοκτήτης ενός εκ των αυτοκινήτων που βρίσκονταν στον χώρο.

Σύμφωνα με το GRTimes, ο 23χρονος φέρεται να είχε συμμετοχή και σε επεισόδιο που εκτυλίχθηκε λίγες ώρες πριν τη στυγερή δολοφονία του 19χρονου Άλκη (και τον τραυματισμό των δύο φίλων του που εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «Παπανικολάου»). Το επεισόδιο φέρεται να εκτυλίχθηκε στο περιθώριο της αναμέτρησης ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού για το πρωτάθλημα της Volleyleague, που διεξήχθη το βράδυ της Δευτέρας (31/1) στο κλειστό «PAOK Sports Arena» και στο οποίο ο 23χρονος φέρεται να παραβρέθηκε. Ο αγώνας ξεκίνησε στις 20.00 το βράδυ και ολοκληρώθηκε περίπου στις 22.30.

Δύο ώρες αργότερα, ο 23χρονος επιβιβάστηκε σε ένα από τα αυτοκίνητα που μετέφερε τους μετέχοντες στη δολοφονική επίθεση στην περιοχή Χαριλάου και στο σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή ο 19χρονος.

Συμμετοχή και σε άλλες οπαδικές επιθέσεις

Σημειώνεται ότι ο 23χρονος είναι παλιός γνώριμος των Αρχών, αφού είχε συλληφθεί και το 2019 για ανάλογου τύπου επίθεση σε οπαδούς αντίπαλης ομάδας. Έχει παραπεμφθεί σε δίκη για τη συγκεκριμένη υπόθεση η οποία ακόμα εκκρεμεί.

Καράμπιτ: Το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη

Το karambit ή kerambit, kurambik ή karambiak είναι ένα μικρό ινδονησιακό κυρτό μαχαίρι που μοιάζει με νύχι. Είναι ένα από τα όπλα που χρησιμοποιούνται συνήθως στο pencak silat (ινδονησιακές πολεμικές τέχνες).

Καράμπιτ istock

Όπως με τα περισσότερα όπλα της περιοχής, ήταν αρχικά ένα γεωργικό εργαλείο. Είναι μια μικρότερη παραλλαγή των δρεπανιών της Νοτιοανατολικής Ασίας. Καθώς με την πάροδο των ετών μετατρεπόταν σε όπλο, η λεπίδα έγινε πιο κυρτή για να μεγιστοποιήσει τη δυνατότητα κοπής.

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές του karambit. Το μήκος της λεπίδας μπορεί να διαφέρει ενώ ορισμένα δεν έχουν προστατευτικό δακτύλων και μερικά διαθέτουν δύο λεπίδες, μία σε κάθε πλευρά της λαβής. Επιπλέον, το σύγχρονο καράμπιτ μπορεί να έχει καρφί ή σπιρούνι στο μπροστινό ή στο πίσω μέρος του.

Το χρονικό της δολοφονίας

Η δολοφονία σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στην οδό Θεοδώρου Γαζή, στην περιοχή Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη, όταν άγνωστος αριθμός ατόμων που επέβαιναν σε δύο οχήματα επιτέθηκε στους τρεις νεαρούς που μετέβαιναν πεζή στον δρόμο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thestival, άτομο που επέβαινε σε ένα λευκό όχημα, μάρκας BMW, κινήθηκε πεζό προς τον 19χρονο και τους δύο φίλους του. Πριν προλάβουν να αντιληφθούν τι συμβαίνει τους είπε: “Γαμ… τον Άρη σας ρε μ…” και στη συνέχεια άρχισε να τους χτυπά με το μαχαίρι. Ο 19χρονος δέχτηκε μαχαιριά στο εσωτερικό μέρος του ποδιού του, κοντά στην βουβωνική χώρα. Ο δεύτερος νεαρός έφερε τραύμα στο κεφάλι και τον θώρακα. Το τρίτο μέλος της παρέας δέχτηκε μαχαιριά στον γλουτό.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει: “Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (01-02-2022) στην περιοχή Χαριλάου σε υπαίθριο χώρο, έπειτα από επίθεση άγνωστων ατόμων τραυματίστηκε θανάσιμα 19χρονος ημεδαπός.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ομάδα ατόμων προσέγγισε παρέα νεαρών και έπειτα από ερώτηση σχετικά με την αθλητική ομάδα που υποστηρίζουν, εξαπέλυσαν εναντίον τους επίθεση με αιχμηρά αντικείμενα και θλώντα όργανα, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ παρέλαβαν τον 19χρονο και δύο ακόμη άτομα και τους μετέφεραν σε νοσοκομείο της πόλης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του πρώτου. Πραγματοποιήθηκαν 15 προσαγωγές ατόμων, εκ των οποίων ένας 27χρονος ημεδαπός συνελήφθη για κατοχή ναυτικού πυρσού.

Στο σημείο μετέβη συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για την εξερεύνηση του χώρου. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version