Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας: Αστυνομική βία καταγγέλλει το ΚΚΕ

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας: Αστυνομική βία καταγγέλλει το ΚΚΕ
Όργιο αστυνομικής βίας καταγγέλλει το ΚΚΕ Eurokinissi

Σε εκτεταμένη χρήση χημικών προχώρησε η αστυνομία προκειμένου να διαλύσει τη συγκέντρωση μελών του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ στην Πανεπιστημίου.

Επίθεση της Αστυνομίας σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, εναντίον των συμμετεχόντων στην πορεία της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ στο κέντρο της Αθήνας.

Όργιο αστυνομικής βίας καταγγέλλει το ΚΚΕ Eurokinissi

Όπως καταγγέλλει το ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια της επίθεσης προπηλακίστηκαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης και άλλοι βουλευτές του κόμματος, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε 5 προσαγωγές μελών του κόμματος.

Επεισόδια μεταξύ των μελών του ΠΑΜΕ και της αστυνομίας Eurokinissi

Ήδη έγινε παρέμβαση, από τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα για την απελευθέρωση των πέντε.

«Δε λένε για ποιο λόγο τους χτυπάνε, τους έχουν με χειροπέδες. Προπυλακίστηκε ο Παφίλης. Δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας και μας μιλούν για τη δημόσια υγεία» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας για να προσθέσει.

«Έγινε επίθεση ενάντια σε συγκεκριμένους διαδηλωτές. Είναι εδώ η ΚΟ του ΚΚΕ» τόνισε ενώ αναφορικά με τη στάση της ΕΛ.ΑΣ. σημείωσε.

«Έχουν δώσει εντολή σε κάποιους, αν τους έχουν δώσει εντολή, να κάνουν αυτά τα αίσχη».

Η πορεία του ΚΚΕ, του οποίου τα μέλη τηρούσαν τους κανόνες ασφαλείας, κινούνταν από την Ομόνοια προς την Πανεπιστημίου προκειμένου να βρεθούν στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απέρριψαν το αίτημα του Δημήτρη Κουτσούμπα που βρέθηκε στο σημείο για να γίνει πορεία απαντώντας στον γγ του ΚΚΕ ότι είναι παράνομο.

Επεισόδια μεταξύ των μελών του ΠΑΜΕ και της αστυνομίας Eurokinissi

Όργιο αστυνομικής βίας καταγγέλλει το ΚΚΕ Eurokinissi

Η αστυνομία προχώρησε σε χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Αργότερα, η αστυνομία επιχείρησε με αύρες και χημικά να διαλύσει εκ νέου δεύτερη συγκέντρωση, που έγινε για την απελευθέρωση των προσαχθέντων.

Όργιο αστυνομικής βίας καταγγέλλει το ΚΚΕ Eurokinissi

Το ΚΚΕ καταδικάζει το όργιο κυβερνητικού αυταρχισμού

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του καταδικάζει «το σημερινό όργιο κυβερνητικού αυταρχισμού, αστυνομικής βίας και καταστολής». «Απέναντι σε μια συγκέντρωση που τηρούσε υποδειγματικά τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, η κυβέρνηση και η Αστυνομία απάντησαν με αναίτιες και απρόκλητες επιθέσεις, προπηλακισμούς βουλευτών και στελεχών του ΚΚΕ, του ίδιου του γενικού γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, δεκάδες προσαγωγές και τραυματισμούς διαδηλωτών» επισημαίνει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Eurokinissi

«Η κυβέρνηση έχει ιστορικές και εγκληματικές ευθύνες. Αποδείχτηκε περίτρανα ότι η προστασία απ’ την πανδημία ήταν μόνο το πρόσχημα, αφού οι πρώτοι που αγνόησαν προκλητικά τα μέτρα προστασίας ήταν η κυβέρνηση, το κράτος και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί.

Ο στόχος της κυβέρνησης είναι πλέον προφανής και στον πιο δύσπιστο. Θέλει, πίσω απ’ το σκηνικό σύγκρουσης που στήνει, να κρύψει τις ευθύνες της για την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας και για την έλλειψη των αναγκαίων μέτρων, που στοιχίζουν καθημερινά σε χιλιάδες κρούσματα και δεκάδες θανάτους. Ήθελε, επίσης, με πρόσχημα την πανδημία να ξεμπερδέψει με το αγωνιστικό και εξεγερτικό μήνυμα του Πολυτεχνείου» προσθέτει η ανακοίνωση.

Όργιο αστυνομικής βίας καταγγέλλει το ΚΚΕ Eurokinissi

«Έφαγε τα μούτρα της! Ο κυβερνητικός αυταρχισμός και οι απαγορεύσεις ακυρώθηκαν στην πράξη. Και η συγκέντρωση έγινε και η πορεία έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία. Και μάλιστα με την υποδειγματική τήρηση όλων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.

Εδώ και τώρα να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες. Η κυβέρνηση θα μας βρίσκει κάθε μέρα μπροστά της, στον αγώνα για υγεία, ζωή, δουλειά με δικαιώματα» υπογραμμίζει, καταλήγοντας η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Απάντηση από το ΠΑΜΕ

“Την κρατική καταστολή ξέρουμε και μπορούμε να αντιμετωπίσουμε. Η επίδειξη δύναμης των ΜΑΤ στην Αθήνα, ανήμερα 17/11 υλοποιώντας την αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης για απαγόρευση των συναθροίσεων, έχει αποτυπωθεί σε εκατοντάδες καρέ.

Η σημερινή επίθεση δε θα μείνει αναπάντητη”, τόνισε σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα