Κωτσόβολος: Γιατί “χαίρεται” με την είσοδο των Public - Πλαίσιο στα ηλεκτρικά

Κωτσόβολος: Γιατί “χαίρεται” με την είσοδο των Public - Πλαίσιο στα ηλεκτρικά
YANIS LEFAKIS

Να διευρύνει την ήδη ηγετική θέση που κατέχει στην αγορά ηλεκτρικών πέτυχε στην τελευταία οικονομική χρήση η Κωτσόβολος η οποία ετοιμάζεται για την επόμενη ημέρα.

Θετικά βλέπει η διοίκηση της Κωτσόβολος την είσοδο των νέων παικτών, δηλαδή των Public και Πλαίσιο στην αγορά των λευκών συσκευών φέτος το καλοκαίρι. Όπως είναι γνωστό η Πλαίσιο ήδη ανοίγει τους πρώτους χώρους με λευκές ηλεκτρικές συσκευές αυτές τις μέρες ενώ στο τελικό στάδιο φέρεται να είναι οι συζητήσεις του ομίλου Olympia του Πάνου Γερμανού (στον οποίο ανήκουν και τα Public) για τα Media Markt στην Ελλάδα.

Σχολιάζοντας τις παραπάνω εξελίξεις χθες στην Θεσσαλονίκη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Κωτσόβολος Γιάννης Βασιλάκος, ανέφερε ότι οι συγκεκριμένοι νέοι ανταγωνιστές είναι καλοδεχούμενοι. "Πρόκειται για επώνυμους, συστημικούς παίκτες που αναμένεται να κινηθούν με έντονη διαφημιστική προβολή η οποία θα βοηθήσει να τονωθεί το ενδιαφέρον και η αγορά των ηλεκτρικών συσκευών. Από την άλλη εμείς θεωρούμε ότι ο ανταγωνισμός πάντα σε βοηθάει να γίνεις καλύτερος".

O Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Κωτσόβολος Γιάννης Βασιλάκος
O Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Κωτσόβολος Γιάννης Βασιλάκος

Ο κ. Βασιλάκος επισήμανε ότι "το μοντέλο το μοντέλο του ανταγωνισμού είναι το ίδιο, οι παίκτες αλλάζουν" ενώ εκτίμησε ότι σε βάθος χρόνου η ελληνική αγορά θα αντέξει δύο μεγάλους παίκτες, τους συνεταιρισμούς που τα μέλη τους έχουν αναπτύξει προσωπικές σχέσεις και αρκετούς μικρούς στο online. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι η Κωτσόβολος ετοιμάζεται για την επόμενη ημέρα ανεξαρτήτως ανταγωνισμού και αυτό φαίνεται από τις ανακαινίσεις καταστημάτων που πραγματοποιεί με τελευταία αυτή στην Πυλαία της Θεσσαλονίκης που εγκαινιάστηκε χθες.

Ρεκόρ πωλήσεων

Χθες ανακοινώθηκαν και τα μεγέθη για οικονομικό έτος 2018-2019 η οποία αποτελεί χρονιά ορόσημο, καθώς η Κωτσόβολος κατάφερε να σημειώσει πολλά ρεκόρ, έχοντας αγγίξει τον υψηλότερο κύκλο εργασιών στην ιστορία της. Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών έκλεισε στα €520 εκ., σημειώνοντας αύξηση κατά 12.5% σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος 2017-2018, ενώ τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) έφτασαν τα €25.2 εκ., σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 25.1%. Τα λειτουργικά κέρδη (EBIT) ανήλθαν στα €20.1 εκ., αυξημένα κατά 17.5% σε σχέση με την πρηγούμενη οικονομική χρήση. Τα ταμειακά διαθέσιμα άγγιξαν τα €95.4 εκ., καθώς επίσης οι επενδύσεις για το συγκεκριμένο οικονομικό έτος ανήλθαν στα €10.7 εκ.

Κωτσόβολος: Γιατί “χαίρεται” με την είσοδο των Public - Πλαίσιο στα ηλεκτρικά

Για την τρέχουσα χρήση η Κωτσόβολος προχωρά στην δημιουργία τριών νέων καταστημάτων. Μέχρι στιγμής έχει ανοίξει το κατάστημα στην Ιεράπετρα Κρήτης ενώ σχεδιάζεται και ένα νέο στο Ηράκλειο Αττικής όπου στο ίδιο κτίριο θα μεταφερθούν και τα κεντρικά γραφεία από την Μεταμόρφωση. Παράλληλα θα συνεχισθεί και το πρόγραμμα ανακαινίσεων σε 7 καταστήματα. Στους στόχους της εταιρείας είναι και η δημιουργία, νέας, μεταβατικής αποθήκης στον Ασπρόπυργο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κωτσόβολος, Public
SHARE:

24Media Network