Μπόρις Μουζενίδης: Σύσσωμος ο κόσμος του τουρισμού θρηνεί την απώλειά του

Μπόρις Μουζενίδης: Σύσσωμος ο κόσμος του τουρισμού θρηνεί την απώλειά του
Μπόρις Μουζενίδης Facebook

Η ξαφνική απώλεια ενός εκ των κορυφαίων επιχειρηματιών του τουρισμού, έχει δημιουργήσει μεγάλο αντίκτυπο.

Την τελευταία φορά που είδα τον Μπόρις Μπουζενίδη, ήταν στην Αθήνα το 2019, στο περιθώριο της παρουσίασης της Ellinair, της αεροπορικής εταιρείας που ο ίδιος δημιούργησε, όσον αφορά τους στόχους της, τα νέα αεροπλάνα που προσθέτει στο δυναμικό της και την εξάπλωσή της σε νέους προορισμούς.

Απλός, μετρημένος στα λόγια του, άφηνε τους συνεργάτες του να μιλούν. Είχα την ευκαιρία να μιλήσω μαζί του, διαπιστώνοντας ότι είχε όραμα σε βάθος χρόνου και ότι οι κινήσεις του ήταν απολύτως προγραμματισμένες.

Με βήματα σταθερά, λελογισμένα και βασισμένα σε μια αγορά που γνώριζε καλά, όπως ήταν της Ρωσίας και των όμορων χωρών, και έχοντας ως μαγιά τα τουριστικά γραφεία Mouzenidis Travel, που διέθετε σε διάφορα σημεία της Ελλάδας και τους εξωτερικού, ο τουριστικός οργανισμός πέραν της αεροπορικής εταιρείας δημιούργησε και τα Bomo Hotels, προκειμένου να εξυπηρετεί τις πτήσεις τσάρτερ και τους πελάτες της Ellinair, εισερχόμενος δυναμικά και στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Εκτός αυτών, ο όμιλος διαθέτει και εταιρείες στον τομέα των ακινήτων και των μεταφορών.

Σύσσωμος ο κλάδος του τουρισμού, θρηνεί την απώλεια του Μπόρις Μουζενίδη.

Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης:

«Ο αναπάντεχος χαμός του Μπόρις Μουζενίδη, είναι απώλεια για την χώρα μας και πλήγμα για τον ελληνικό τουρισμό. Αφήνει πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό! Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους και συνεργάτες του.»

Τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου

«Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του Μπόρις Μουζενίδη. Ενός ανθρώπου που το όνομά του συνδέθηκε με τον ελληνικό Τουρισμό, που εργάστηκε σκληρά και μεθοδικά γι αυτόν αναπτύσσοντας μέσω των επιχειρήσεών του, πλούσια τουριστική δραστηριότητα σε όλη την Ελλάδα δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη Βόρεια Ελλάδα. Ο απρόσμενος θάνατός του αποτελεί μεγάλη απώλεια και πλήγμα για τον ελληνικό τουρισμό.»

ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων), ΙΝΣΕΤΕ, Marketing Greece:

«Η οικογένεια του ΣΕΤΕ, το διοικητικό συμβούλιο και τα στελέχη του οργανισμού, το ΙΝΣΕΤΕ και η Marketing Greece, εκφράζουμε τα ειλικρινή και βαθιά μας συλλυπητήρια για τον θάνατο του Μπόρις Μουζενίδη, στην οικογένεια, τους οικείους και τους συνεργάτες του. Aυτοδημιούργητος, ξεδίπλωσε την επιχειρηματική δράση του σε σειρά δραστηριοτήτων στον χώρο του τουρισμού, αναπτύσσοντας ένα περιφερειακό δίκτυο σε πολλές χώρες με κέντρο αναφοράς την Ελλάδα. Η πορεία του συνδέθηκε άρρηκτα με την ανάπτυξη του τουρισμού στη χώρα μας και ιδιαίτερα με την καλλιέργεια των τουριστικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας. Ο Μπόρις Μουζενίδης θα μείνει για πάντα στη μνήμη όλων μας για την πολυσήμαντη προσφορά του.»

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος

«Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Μπόρις Μουζενίδη. Ενός αυτοδημιούργητου επιχειρηματία με διορατικότητα και τόλμη, στον οποίο ο ελληνικός τουρισμός οφείλει πολλά και κυρίως το άνοιγμα της ρωσικής αγοράς. Η μεγάλη προσφορά του έγραψε σελίδες επιτυχιών στη σύγχρονη τουριστική ιστορία της χώρας, ιδίως στην Βόρεια Ελλάδα. Είναι μια μεγάλη απώλεια που μας βυθίζει στο πένθος. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.»

Πρόεδρος της ΠΟΞ, Γρηγόρης Τάσιος:

«Με απέραντη θλίψη και οδύνη πληροφορήθηκα τον πρόωρο χαμό του αγαπημένου μου φίλου Μπόρις Μουζενίδη, εξαίρετου ανθρώπου και εμβληματικού συνεργάτη που υπερασπίστηκε με πάθος την τουριστική μας ανάπτυξη, κάτι για το οποίο η Ελλάδα, η επιχειρηματική μας κοινότητα και όλοι οι άνθρωποι του χώρου θα είμαστε πάντοτε ευγνώμονες.

Οι λέξεις είναι φτωχές για να περιγράψει κανείς όσα νιώθει μπροστά στο άκουσμα μιας τέτοιας τεράστιας απώλειας. Με την πρωτοπορία του, τη μεθοδική δουλειά και την επιμονή του κατάφερε να χτίσει γερά θεμέλια για τον κλάδο και να επεκτείνει μοναδικά επενδυτικά σχέδια, δημιουργώντας μια ισχυρή αλυσίδα στην υπηρεσία των ταξιδιών και της φιλοξενίας. Αυτοδημιούργητος, ανήσυχος και πολυπράγμων βρισκόταν πάντα ένα βήμα μπροστά από την εποχή του, κατάφερνε να ανοίγει καινούργιους επιχειρηματικούς δρόμους και να σφυρηλατεί ακόμα περισσότερο τους δεσμούς που έχει αναπτύξει η χώρα μας με τη Ρωσία, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην προσέλκυση επισκεπτών.

Θα μας λείψει πολύ στις δύσκολες εποχές που διανύουμε. Θα μας λείψουν το όραμά του και οι άοκνες προσπάθειές του για την τουριστική μας εξέλιξη. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι.

Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και εγώ προσωπικά, εκφράζουμε τα βαθιά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους οικείους του και στον Όμιλο Μουζενίδη».

Όμιλος Sani/Ikos

«Με ιδιαίτερη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον ξαφνικό θάνατο του Μπόρις Μουζενίδη, εξέχοντος συνεργάτη μας επί σχεδόν 25 χρόνια.

Άνθρωπος με όραμα, εργατικότητα και εξαιρετικές ικανότητες, ο ιδρυτής και πρόεδρος του Ομίλου Μουζενίδη συνδιαμόρφωσε το ελληνικό τουριστικό προϊόν, ανοίγοντας την εγχώρια αγορά σε ένα μεγάλο κοινό από τη Ρωσία αρχικά και τις υπόλοιπες ανατολικές χώρες αργότερα.

Αυτοδημιούργητος, αυτός ο άξιος εκπρόσωπος της ελληνικής διασποράς διέβλεψε με ακρίβεια τις προκλήσεις των καιρών και με έδρα τη Θεσσαλονίκη δραστηριοποιήθηκε με εντιμότητα, συνέπεια και μεγάλη επιτυχία σε τομείς που ώθησαν την ανάπτυξη της Ελλάδας, πατρογονικής του εστίας που αγάπησε και τίμησε με την παρουσία και την επιχειρηματική του δράση.

Ο Ομιλος Sani/Ikos αποχαιρετά αυτόν τον καλό φίλο και συνεργάτη, που έφυγε τόσο πρόωρα, εκφράζοντας θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.»

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα