Δημοκρατικό ανάχωμα σε κάθε γειτονιά

Δημοκρατικό ανάχωμα σε κάθε γειτονιά
Στιγμιότυπο από αντιφασιστική διαμαρτυρία Menelaos Myrillas / SOOC

Η επόμενη μεγάλη μάχη κατά της ακροδεξιάς και των φασιστών θα δοθεί στον Δήμο της Αθήνας. Είναι επικτακτική ανάγκη να βρεθεί το πρόσωπο που θα εκφράσει τις προοδευτικές δυνάμεις, προτείνοντας παράλληλα λύσεις για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών.

Η παντοδυναμία της δεξιάς και η ενίσχυση της ακροδεξιάς, όπως προέκυψε από τις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου, κρύβει μεγάλους κινδύνους για την ποιότητα της δημόσιας σφαίρας, αλλά και την επιλογή των θεμάτων που θα αναδεικνύονται και θα οδηγούν σε πολιτικές αποφάσεις.

Η ευκολία με την οποία η κυβέρνηση θα εμφανίζεται ως κέντρο, απέναντι σε σκοταδιστικές απόψεις που ήδη άρχισαν να εμφανίζονται στο κοινοβούλιο (για παράδειγμα η “αγωγή αγνότητας” της Νίκης με το καλημέρα), θα δημιουργήσει την εικόνα ενός δίπολου δεξιάς-ακροδεξιάς, που εκ των πραγμάτων θα επιχειρήσει να πνίξει κάθε προοδευτική άποψη.

Οι συζητήσεις θα ξεκινούν από άλλη βάση. Παράλληλα η παρουσία των Σπαρτιατών στη Βουλή, οι οποίοι συνδέονται απευθείας με τον καταδικασμένο χρυσαυγίτη Κασιδιάρη, δημιουργούν τον κίνδυνο (κάποιοι ήδη έχουν πέσει στην παγίδα), να παρουσιάζονται ως “εντός πλαισίων”, η Ελληνική Λύση και η Νίκη. Διαλέγουμε δηλαδή στη δημόσια σφαίρα, με ποιον τρόπο θα δηλητηριαστεί η Δημοκρατία.

Η μάχη που θα δώσουν οι προοδευτικές δυνάμεις είναι δύσκολη και μάλιστα σε αντίξοες συνθήκες, αφού η δεξια-ακροδεξιά ατζέντα εξυπηρετείται και από πολλά ΜΜΕ.

Είναι μια μάχη όμως που πρέπει εκτός από το κοινοβούλιο να δοθεί σε κάθε γειτονιά, αλλά και στους μεγάλους Δήμους της χώρας, όπως για παράδειγμα στον Δήμο της Αθήνας, όπου υπάρχει κίνδυνος να δούμε την εικόνα του κοινοβουλίου να επαναλαμβάνεται.

Αυτή τη στιγμή απέναντι στον κεντροδεξιό Δήμαρχο κ. Κώστα Μπακογιάννη, έχουμε το σχέδιο των Σπαρτιατών να κατεβάσουν τον Κασιδιάρη και από εκεί και πέρα το τίποτα.

Το λάθος του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει στήριξη σε μια υποψηφιότητα απολιτικ για “να κάτσει με τη νεολαία”, όπως αυτή του καλαθοσφαιριστή Νίκου Παππά, ο οποίος μάλιστα κάνει “δεύτερες σκέψεις”, αλλά και τα κλειστά χαρτιά του ΠΑΣΟΚ στον δήμο της Αθήνας, επιτείνουν την ανησυχία για την αναμέτρηση που θα δούμε στην πρωτεύουσα στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Είναι κρίσιμο να υπάρξει άμεσα μια υποψηφιότητα, που θα συσπειρώσει και θα εμπνεύσει τον δημοκρατικό κόσμο και θα ακυρώσει τα σχέδια της ακροδεξιάς.

Είναι κρίσιμο να βρεθεί το πρόσωπο, που θα υποστηριχθεί από τις προοδευτικές δυνάμεις, θα προτείνει λύσεις και θα σταθεί απέναντι στον μισαλλόδοξο και ρατσιστικό λόγο του Κασιδιάρη.

Οι προοδευτικές δυνάμεις θα πρέπει να στηρίξουν ένα τέτοιο πρόσωπο, καθώς οι συγκλίσεις στην αυτοδιοίκηση είναι πιο εύκολες. Αν δεν το κάνουν θα αναλάβουν και την ευθύνη για ό,τι επακολουθήσει.

Σε κάθε περίπτωση, όσοι δίνουν “χρίσματα” και στήριξη θα πρέπει να θυμηθούν πότε και πώς ξεκίνησε η εκτόξευση της Χρυσής Αυγής, πριν φτάσει στο κοινοβούλιο.

Η επόμενη κρίσιμη μάχη απέναντι στους νεοναζί θα δοθεί στον Δήμο της Αθήνας και οι προοδευτικές δυνάμεις, χρειάζονται κάποιον να ηγηθεί αυτής της μάχης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα