ΗΡΑΚΛΗΣ

Τράπεζες: Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για την παροχή 12 δισ. εγγυήσεων στον Ηρακλή ΙΙ

Τράπεζες: Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για την παροχή 12 δισ. εγγυήσεων στον Ηρακλή ΙΙ

Εγγυήσεις, ύψους έως 12 δισ. ευρώ, θα παράσχει το ελληνικό Δημόσιο για τον Ηρακλή ΙΙ. Μέχρι τέλος του μήνα ο νέος νόμος στη Βουλή με μικρές βελτιώσεις σε σχέση με τον Ηρακλή Ι. Χρήση του νέου προγράμματος θα κάνουν και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες,

Η έδρα της Κομισιόν στις Βρυξέλλες

Τράπεζες: Στην Κομισιόν η ελληνική πρόταση για τον Ηρακλή 2

Στις 11 Απριλίου ξεκινά ο «βελτιωμένος» Ηρακλής 2 για να ενταχθούν νέες τιτλοποιήσεις ύψους 30 – 32 δις. ευρώ. Δύσκολη αποστολή προκειμένου ο δείκτης των κόκκινων δανείων να προσεγγίσει τον ευρωπαϊκό μ.ο του 3% από 25% που είναι σήμερα.

Το κτίριο της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Σταδίου

Τράπεζες: Ξεκινά στις 11 Απριλίου ο Ηρακλής ΙΙ για να ''σηκώσει'' άλλα 30 δισ. κόκκινα δάνεια

Η ολοκλήρωση του "Ηρακλή" θα διαμορφώσει τα κόκκινα δάνεια σε μονοψήφιο ποσοστό το 2021, ενώ με τον Ηρακλή ΙΙ θεωρείται επιτεύξιμος ο στόχος της Ε.Ε. για ποσοστά κόκκινων δανείων κάτω του 5% το 2022.

Τράπεζα

Τράπεζες: Τρέχουν στο οικονομικό επιτελείο ώστε ο "Ηρακλής ΙΙ" να είναι έτοιμος το β' τρίμηνο του 2020

Σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη, η ολοκλήρωση του "Ηρακλή" θα διαμορφώσει τα "κόκκινα" δάνεια σε μονοψήφια ποσοστά το 2021, ενώ με τον "Ηρακλή ΙΙ" θεωρείται επιτεύξιμος ο στόχος που έχει τεθεί από την Ε.Ε. για ποσοστά "κόκκινων" δανείων κάτω του 5% το 2022.

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Ζαββός

Ζαββός: Σε μονοψήφιο αριθμό τα NPLs τους επόμενους 18 μήνες

Μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, από την ψήφιση του ΗΡΑΚΛΗ, πετύχαμε συνολική μείωση των κόκκινων δανείων περί τα 30 με 35 δισ. ευρώ χωρίς καμία επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό δήλωσε στη Βουλή ο κ. Ζαββός.

Χρήστος Σταίκούρας

Ο "Ηρακλής" ψάχνει επενδυτές στην Wall Street

Τα επιχειρήματα για να επενδύσει κανείς τόσο για τα ομόλογα του σχεδίου Ηρακλής όσο και το ελληνικό χρηματιστήριο, ανέλυσαν διεξοδικά τη Δευτέρα οι υπουργοί που μίλησαν στο ετήσιο επενδυτικό συνέδριο για την Ελλάδα Capital Link.