Καιρός: Καύσωνας την Τρίτη με τον υδράργυρο να “χτυπάει” 40άρια

Καιρός: Καύσωνας την Τρίτη με τον υδράργυρο να “χτυπάει” 40άρια
Καύσωνας στην Αθήνα Eurokinissi

Διατηρείται το μελτέμι στα ανατολικά αλλά τοπικά ο υδράργυρος φτάνει τους 40 βαθμούς στα δυτικά. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Σχεδόν αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες νεφώσεις στα κεντρικά και τα βόρεια

  • Οι άνεμοι Βόρειοι Βορειοδυτικοί στο Ιόνιο 3 με 5 μποφόρ στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά στα ανατολικά και νότια 7 μποφόρ.

  • Η θερμοκρασία σε υψηλές τιμές στα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια

Για σήμερα Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στα κεντρικά και τα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στα δυτικά κεντρικά και βόρεια και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 37 με 39 βαθμούς , στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 39 με 40 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 31 με 35 βαθμούς Κελσίου

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά το μεσημέρι-απόγευμα πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός . Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ι 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΜΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ 10ΗΜΕΡΟ:


ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 27/7/1987 είχαμε 45°C μέγιστη θερμοκρασία στην Ελευσίνα. Το 1995 σημειώθηκαν 40°C στα Χανιά. Το 2000 είχαμε πάνω από 40°C σε πολλές περιοχές.

Το 2002 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας. Ανεμοστρόβιλος δημιουργήθηκε στο αεροδρόμιο ‘Ελευθ. Βενιζέλος’. Πλημμύρες είχαμε σε Λαμία, Θάσο και Χαλκιδική.

Το 2004 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες σε Θεσσαλία και Μακεδονία με έναν νεκρό.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα