Χίος: Ρατσιστικό παραλήρημα στελέχους της ΝΔ – Παρομοιάζει τους μετανάστες με τον κορονοϊό

Χίος: Ρατσιστικό παραλήρημα στελέχους της ΝΔ – Παρομοιάζει τους μετανάστες με τον κορονοϊό
Μετανάστες σε καμπ εν καιρώ πανδημίας AP

Στον παραλληλισμό των μεταναστευτικών ροών με τον κορονοϊό προχώρησε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χίου. Χρησιμοποίησε το ρατσιστικό αυτό σχήμα για να υπερασπιστεί την κλειστή δομή στη Χίο.

Σε ρατσιστικές δηλώσεις μέσω facebook προχώρησε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χίου, Λευτέρης Μπλάτζιος, χρησιμοποιώντας τον κορονοϊό ως παράδειγμα για να περιγράψει την αναγκαιότητα της κλειστής δομής μεταναστών στη Χίο.

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ έφτασε στο σημείο να παραλληλίσει τις μεταναστευτικές ροές με τον κορονοϊό και τις δομές με το εμβόλιο, όπως αναφέρει το politischios.gr, χρησιμοποιώντας μάλιστα τη φράση “οι μεταναστευτικές ροές είναι η αρρώστια, ο κορονοιός”.

Συγκεκριμένα, έγραψε σε ανάρτησή του στο facebook:

“Ένας επίκαιρος παραλληλισμός ίσως μας βοηθήσει να αντιληφθούμε καλύτερα το θέμα που προκύπτει με τη δημιουργία κλειστής ελεγχόμενης δομής. Οι μεταναστευτικές ροές είναι η αρρώστια, ο κορονοιός. Ως καινούριος ιός είναι κάτι που μας φοβίζει γιατί το άγνωστο προκαλεί τρόμο.

Σιγά σιγά όμως μάθαμε τον ιό και πως να τον αντιμετωπίσουμε. Η κλειστή ελεγχόμενη δομή είναι το εμβόλιο που μας θωρακίζει. Ακόμα κι αν κάποιος είναι εμβολιασμένος δεν πρέπει να εφησυχάζεται διότι μπορεί ακόμα να κολλήσει τον ιό. Έτσι απαιτείται συνεχής επαγρύπνηση, ήτοι φύλαξη των συνόρων, αποσυμφόρηση των νησιών, ταχύρυθμων διαδικασιών εξέτασης αιτημάτων ασύλου κλπ. Όταν όμως υπάρχει έξαρση του ιού είναι καλύτερα να είσαι εμβολιασμένος (κλειστή ελεγχόμενη δομή) για να αποφύγεις την εντατική (κήπος, Σούδα).”

ΚΙΝΑΛ: “Ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία δεν αρμόζουν στη χώρα και την ιστορία της”

“Σε ένα σύγχρονο συνταγματικό ευρωπαϊκό κράτος, οι άνθρωποι δεν μπορούν να παραλληλίζονται με αρρώστιες. Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες δεν είναι «πανδημία». Η ελληνική ιστορία είναι γεμάτη από ιστορίες μετανάστευσης και προσφυγιάς.

Ο αναλογικός επιμερισμός των αιτούντων άσυλο στα κράτη μέλη της ΕΕ είναι η μοναδική βιώσιμη λύση για την ΕΕ, τους πρόσφυγες, την Ελλάδα και τις ακριτικές περιοχές της χώρας που σηκώνουν μεγαλύτερο βάρος από αυτό που τους αναλογεί.

Είναι η σταθερή θέση μας από το 2015. Το παραδέχονται πλέον όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας. Στα λόγια και η Νέα Δημοκρατία. Στην πράξη αντιμετωπίζει ένα ευρωπαϊκό ζήτημα ως τοπικό. Δεν λύνει προβλήματα. Επαναλαμβάνει λάθη της προηγούμενης κυβέρνησης. Για να πετύχει τους στόχους της δεν διστάζει να διχάσει τους τοπικούς πληθυσμούς στα σύνορα.

Όμως, η ανάρτηση του στελέχους της ΝΔ στη Χίο ξεπερνά κάθε όριο, υποκινεί ρατσιστικό μίσος, δηλητηριάζει την τοπική κοινωνία και θυμίζει πρόσφατες και παλιότερες εποχές που πλήγωσαν τη χώρα. Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας οφείλει να τοποθετηθεί. Η ρητορική Όρμπαν, ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία δεν αρμόζουν στη χώρα και την ιστορία της”, ανέφερε σε σχόλιό του ο τομέας μεταναστευτικής πολιτικής του ΚΙΝΑΛ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα