Δραματική η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη – Εφημερίες χωρίς κενά κρεβάτια στις ΜΕΘ

Δραματική η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη – Εφημερίες χωρίς κενά κρεβάτια στις ΜΕΘ
ΜΕΘ Eurokinissi

Ξεπέρασε τα όριά του το σύστημα στη Θεσσαλονίκη, με τα νοσοκομεία να ξεκινούν την εφημερία χωρίς διαθέσιμη κλίνη σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Συγκλονίζει τραυματιοφορέας με κορονοϊό. "Δώστε στους διπλανούς σας την ευκαιρία να ζήσουν".

Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση με τον κορονοϊό στη Βόρεια Ελλάδα, με το σύστημα να έχει ξεπεράσει πλέον τα όριά του, καθώς την Κυριακή (22/11) τα δύο νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν την εφημερία χωρίς να έχουν ούτε μία διαθέσιμη κλίνη σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Αίσθηση προκαλούν οι αποκαλύψεις γιατρών που παραδέχονται πως είτε αποσωληνώνουν ασθενείς εσπευσμένα προκειμένου να κερδίσουν θέσεις στις εντατικές, είτε αναγκάζονται να διασωληνώσουν ασθενείς σε χώρους σε απλούς θαλάμους.

“Δώστε στους διπλανούς σας την ευκαιρία να ζήσουν”

Εκατοντάδες είναι και οι υγειονομικοί σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας που νοσούν από κορονοϊό. Μάλιστα κάποιοι βρίσκονται διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Είναι συγκλονιστικά τα λόγια μιας 50χρονης τραυματιοφορέως από τη Θεσσαλονίκη που από την μια μέρα στην άλλη βρέθηκε από εργαζόμενη του νοσοκομείου να είναι ασθενής και να παλεύει για την ζωή της.

“Μάχασαι… Εγώ παλεύω 9 μέρες για να ζήσω. Έχω ένα παιδί πίσω μου… Δεν σου φτάνει ο αέρας. Δεν μπορείς να αναπνεύσεις. Δεν φτάνει μέσα στον οργανισμό σου οξυγόνο. Ευτυχώς οι γιατροί πάλεψαν 8 μέρες και μου έριξαν τον πυρετό και τώρα παλεύουμε να ανοίξουμε τα πνευμόνια μου για να μπορώ να αναπνέω. Δεν μπορώ χωρίς οξυγόνο, Είναι τόσο έντονο το πνίξιμο” δήλωσε η Μπέττυ Ιωακείμ.

Και πρόσθεσε: “Σκέφτομαι όλους αυτούς τους ηλικιωμένους, ανθρώπους που είναι μόνοι, που δεν μπορούν να αναπνεύσουν, που δεν έχουν μια αγκαλιά να τους κάνει κάποιος, να τους πιάσει το χέρι. Είναι καλό όσοι το περάσουμε να καθίσουμε να σκεφτούμε λίγο παραπάνω, να μάθουμε να κάνουμε υπομονή και να καταλάβομε πόσο σημαντική και σπουδαία είναι η ζωή. Γι’ αυτό λοιπόν θα κάνω και μία έκκληση σε όλους αυτούς που δεν πιστεύουν ότι υπάρχει ο κορονοϊός, να φροντίσουν να αγαπήσουν τους διπλανούς τους και να τους δώσουν την ευκαιρία να ζήσουν”.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Να θυμίσουμε ότι την Κυριακή ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1498 νέα κρούσματα και ρεκόρ στις διασωληνώσεις με 540. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 103 θάνατοι. Πρόκειται για την δεύτερη συνεχόμενη μέρα που οι θάνατοι είναι άνω των 100. Στη Θεσσαλονίκη τα νέα κρούσματα είναι 305, στην Αττική 218 ενώ αρκετές ακόμα περιοχές της χώρας έχουν “χτυπηθεί” από τον ιό.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα