Γιατροί Χωρίς Σύνορα: “Χρειαζόμαστε ένα λιμάνι για 322 διασωθέντες”

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: “Χρειαζόμαστε ένα λιμάνι για 322 διασωθέντες”
Μετανάστες ανοιχτά της Ιταλίας AP

Λιμάνι για να αποβιβαστούν 322 διασωθέντες, ανάμεσά τους και ανήλικα παιδιά και βρέφη, αναζητά ο Ιάσονας Αποστολόπουλος και η MSF Sea. Η έκκληση στο Twitter.

Έκκληση απευθύνουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα και ο διασώστης προσφύγων Ιάσονας Αποστολόπουλος, για να βρεθεί ένα ασφαλές λιμάνι, ώστε να αποβιβαστούν οι 322 διασωθέντες ναυαγοί από το καράβι GeoBarents.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Αποστολόπουλος αναφέρει πως ανάμεσα στους διασωθέντες είναι και πολλοί ανήλικοι, ενώ το μικρότερο σε ηλικία προσφυγόπουλο είναι ένα βρέφος μόλις 2 εβδομάδων.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα και ο κ. Αποστολόπουλος τονίζουν ότι πολλοί εξ αυτών χρειάζονται άμεσα ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ υπογραμμίζουν πως οι διασωθέντες είναι εξουθενωμένοι, αφού βρίσκονται στη θάλασσα εδώ και 15 μέρες.

“Χρειαζόμαστε τώρα ένα λιμάνι να αποβιβάσουμε τους 322 διασωθέντες ναυαγούς από το καράβι μας, το GeoBarents. Έχουμε 95 ανήλικους στο πλοίο, εκ των οποίων 84 είναι ασυνόδευτοι. Ούτε ένα παιδί δεν πρέπει να αναγκάζεται να παραμένει στην θάλασσα για περισσότερο από όσο χρειάζεται”, αναφέρει στην ανάρτησή του.

Δείτε το μήνυμά του στο βίντεο:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα