Nέος δακτύλιος: Ποια ΙΧ θα μπαίνουν κάθε μέρα

Nέος δακτύλιος: Ποια ΙΧ θα μπαίνουν κάθε μέρα
Αυξημένη κίνηση στους δρόμους eurokinissi

Ολοκληρώθηκε σύσκεψη στο Μαξίμου για το νέο δακτύλιο. Επιστρέφουν τα μονά- ζυγά από 25 Οκτωβρίου. Οι εξαιρέσεις και το “μαχαίρι” στις άδειες δακτυλίου.

Οι οριστικές αποφάσεις για το νέο δακτύλιο κλείδωσαν σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη σύσκεψη υπό τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη συμμετείχαν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής και Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος και η εκπρόσωπος του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων Δέσποινα Αλεξανδροπούλου.

Ποια οχήματα κινούνται καθημερινά στο δακτύλιο

Τα μονά-ζυγά επιστρέφουν στις 25 Οκτωβρίου και οι άδειες δακτυλίου θα μειωθούν δραστικά. Καθημερινά θα επιτρέπεται να εισέρχονται στη ζώνη του δακτυλίου τα ΙΧ που κινουνται με φυσικό αέριο, τα ηλεκτρικά, τα υβριδικά και τα οχήματα κατηγορίας Euro 6 που εκπέμπουν κάτω από 120 gr CO2.

Επίσης, θα μειωθούν οι εξαιρέσεις στις άδειες δακτυλίου που δίνει το υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ δραστικά, ενδεχομένως έως και 50%.

Το πόσο δραστική θα είναι η μείωση εξαρτάται από το ποιες άδειες μπορούν να περικοπούν. Οι βουλευτές θα έχουν πλέον πχ μία ή δύο άδειες, αλλά μόνιμοι κάτοικοι, γιατροί και ΑΜΕΑ θα εξακολουθήσουν να έχουν δικαίωμα σε άδεια δακτυλίου.

Επίσης αναθεωρείται προς το αυστηρότερο, το πλαίσιο φορτοεκφορτώσεων. Για τους ελέγχους τήρησης των μέτρων θα τεθεί σε εφαρμογή από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία, αυστηρό σχέδιο αστυνόμευσης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα