Κορονοϊός: Το Κολλέγιο Αθηνών ναυλώνει πτήση για την επιστροφή των μαθητών από το Λονδίνο

Κλειστό το κτήριο των Κολλεγίων Αθηνών και Ψυχικού καθώς και το Νηπιαγωγείο "I. M. KAPPAΣ", που βρίσκονται στο Παλαιό Ψυχικό Αττικής
Κλειστό το κτήριο των Κολλεγίων Αθηνών και Ψυχικού καθώς και το Νηπιαγωγείο "I. M. KAPPAΣ", που βρίσκονται στο Παλαιό Ψυχικό Αττικής EUROKINISSI

Σε εξετάσεις θα υποβληθούν στο Λονδίνο οι συμμαθητές της κόρης της 40χρονης που προσβλήθηκε από κορονοϊο. Κλειστό με απόφαση του υπουργείου Παιδείας το Κολλέγιο Αθηνών.

Αγωνία για τους μαθητές του Κολλεγίου Αθηνών, οι οποίοι βρίσκονται σε εκδρομή στο Λονδίνο μαζί με την κόρη της 40χρονης τραπεζικού, που διαγνώστηκε με κορονοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, Οι μαθητές που βρίσκονται στην Αγγλία θα επιστρέψουν με πτήση ναυλωμένη από το Κολλέγιο Αθηνών.

Τα παιδιά επρόκειτο να επιστρέψουν σήμερα στην Αθήνα με πτήση της Aegean, ωστόσο έπρεπε να εξεταστούν πρώτα στη Βρετανία, πριν πάρουν το οκ για να ταξιδέψουν.

Τα παδιά παρέμειναν από το απόγευμα της Πέμπτης στα δωμάτιά τους στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν στη βρετανική πρωτεύουσα, περιμένοντας τους γιατρούς, ώστε να διαπιστωθεί αν έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Το κορίτσι είχε ταξιδεύσει με τη μητέρα του στο Μιλάνο, και μετά την επιστροφή τους στην Ελλάδα, έφυγε για Λονδίνο.

Η διοίκηση του Κολεγίου σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ απέστειλε σχετική ενημέρωση στους γονείς των μαθητών πληροφορώντας για το συγκεκριμένο γεγονός και χωρίς να αναφέρει ζήτημα λήψης μέτρων.

Ειδικότερα στη σχετική ενημέρωση σημειώνεται ότι ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ενημέρωσε ότι μία μητέρα μαθητών του Κολεγίου διαγνώστηκε θετική στον νέο Κορονοϊό Covid 2019.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την παραπάνω ενημερωση έλαβαν οι γονείς του Κολλεγίου Αθηνών, αλλά όχι αυτοί του Ψυχικού με αποτέλεσμα μέχρι την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, να επικρατήσει σύγχυση για το τι ακριβώς συμβαίνει.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης το υπουργείο Παιδείας πήρε την απόφαση να παραμείνουν την Παρασκευή κλειστά:

-Το Γυμνάσιο και Λύκειο του Κολλεγίου Αθηνών,

-Το Γυμνάσιο και Λύκειο του κολλεγίου Ψυχικού

-Το Νηπιαγωγείο "Ι.Μ.Καρράς".

Και τα τρια βρίσκονται στο παλαιό ψυχικό Αττικής και θα παραμείνουν κλειστά για προληπτικούς λόγους, αφού διαπιστώθηκε πως τα παιδιά της 40χρονης γυναίκας που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό, φοιτούν στο Κολλέγιο Αθηνών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network