Κορονοϊός: Επιστρέφουν οι μαθητές του Κολλεγίου Αθηνών – Μένει Λονδίνο η κόρη της εργαζόμενης στην Πειραιώς

Κορονοϊός: Επιστρέφουν οι μαθητές του Κολλεγίου Αθηνών – Μένει Λονδίνο η κόρη της εργαζόμενης στην Πειραιώς
Κλειστό το κτήριο των Κολλεγίων Αθηνών και Ψυχικού καθώς και το Νηπιαγωγείο "I. M. KAPPAΣ", που βρίσκονται στο Παλαιό Ψυχικό Αττικής για προληπτικούς λογούς Eurokinissi

Επιστροφή στην Αθήνα για τους 100 μαθητές του κολλεγίου Αθηνών. Παραμένει στο Λονδίνο η κόρη της γυναίκας που έχει προσβληθεί από κορονοϊό και άλλο ένα παιδί.

Με πτήση τσάρτερ επιστρέφουν στην Αθήνα, οι περίπου 100 μαθητές του Κολλεγίου Αθηνών, ωστόσο δεν θα επιστρέψει μαζί τους η κόρη της εργαζόμενης στην Πειραιώς. Η μητέρα του κοριτσιού ήταν το πρώτο θετικό κρούσμα του κορονοϊού στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες εκτός από το κορίτσι, στο Λονδίνο έμεινε άλλο ένα παιδί που παρουσιάζει ύποπτα συμπτώματα.

Οι μαθητές του Κολλεγίου Αθηνών, όταν φτάσουν στην Ελλάδα θα ενημερωθούν στο αεροδρόμιο από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και θα πάνε σπίτι τους, όπου και θα πρέπει να παραμείνουν για 14 ημέρες. Το αν θα υπάρξει άλλου είδους μεταχείριση στη συνέχεια θα κριθεί και από τα αποτελέσματα, των εξετάσεων των παιδών που έμειναν στη βρετανική πρωτεύουσα.

Τα παδιά ήταν απομονωμένα από το απόγευμα της Πέμπτης στα δωμάτιά τους στο ξενοδοχείο, περιμένοντας τους γιατρούς, ώστε να διαπιστωθεί αν έχουν προσβληθεί από τον ιό και αν μπορούν να ταξιδέψουν.

Το κορίτσι είχε ταξιδεύσει με τη μητέρα του στο Μιλάνο, και μετά την επιστροφή τους στην Ελλάδα, έφυγε για Λονδίνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ελέγχθηκε δείγμα και του δεύτερου παιδιού της εργαζόμενης στην πειραιώς, ωστόσο ήταν αρνητικό.

Η διοίκηση του Κολεγίου σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ απέστειλε σχετική ενημέρωση στους γονείς των μαθητών πληροφορώντας για το συγκεκριμένο γεγονός και χωρίς να αναφέρει ζήτημα λήψης μέτρων.

Ειδικότερα στη σχετική ενημέρωση σημειώνεται ότι ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ενημέρωσε ότι μία μητέρα μαθητών του Κολεγίου διαγνώστηκε θετική στον νέο Κορονοϊό Covid 2019.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης το υπουργείο Παιδείας πήρε την απόφαση να παραμείνουν την Παρασκευή κλειστά:

-Το Γυμνάσιο και Λύκειο του Κολλεγίου Αθηνών,

-Το Γυμνάσιο και Λύκειο του κολλεγίου Ψυχικού

-Το Νηπιαγωγείο “Ι.Μ.Καρράς”.

Και τα τρια βρίσκονται στο παλαιό ψυχικό Αττικής και θα παραμείνουν κλειστά για προληπτικούς λόγους, αφού διαπιστώθηκε πως τα παιδιά της 40χρονης γυναίκας που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό, φοιτούν στο Κολλέγιο Αθηνών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα